28. července 2024 09:45
Martin Kolář

Potvrzeno: Downey se vrátí jako padouch v Avengers 5, nezahraje si však Iron Mana. Podívejte se na odhalení

Fanoušci Marvelu sbírají čelist na podlaze. Robert Downey Jr. se opravdu vrací, dostal však úplně jinou roli.

Letošní Comic-Con zase jednou ovládl Marvel. Další dva díly Avengers, které mají podtituly Doomsday (1. května 2026) a Secret Wars (7. května 2027), totiž opravdu natočí bratři Russové, kteří mají na kontě předchozí Infinity War a Endgame. Tenhle návrat ke kořenům byl přijat s nadšením, ještě víc ale fanoušky otřáslo odhalení, že se Robert Downey Jr. vrací do MCU – a ne jako Iron Man.

Potvrdily se totiž spekulace, že jeho novou rolí bude Doctor Doom, slavný protivník Fantastické čtyřky, který samozřejmě bude hlavním padouchem v Avengers: Doomsday. Marvel tedy sází na ty největší jistoty po herecké i režijní stránce, a to v klasické naději, že se po pěti letech převážně slabších komiksovek vrátí na žánrový vrchol.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Aktuálně se Marvelu daří se třetím Deadpoolem, jenž by měl za první víkend v kinech globálně vydělat 420 milionů dolarů. Potřebná miliarda je tedy reálná – a s vyhlídkami na novou Fantastickou čtyřku nebo Avengers 5 a 6 je slušná šance na to, že komiksová doba temna končí a zase bude dobře.

Zdroj: ThePlaylist, Deadline

Video: Trailer třetího Deadpoola

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický