23. července 2024 15:45

První reakce na Deadpoola 3 odhalují, jestli marvelácký Ježíš opravdu zachránil svět Avengers

Přinášíme první ohlasy na očekávanou marvelovku. Samozřejmě bez příběhových spoilerů, respektive jen s řešením toho, co odhalila trailerová kampaň.

Kdo jiný mohl zachránit Marvel než nový příchozí v podobě Deadpoola, kterého Disney pořídil společně s X-Meny při akvizici studia 20th Century Fox. Snad proto přidali tvůrci do nového filmu rovnou i nejpopulárnějšího supermutanta Wolverinea a poprvé v rámci MCU přistoupili na dospělou eRkovou přístupnost, aby Deadpool nepřišel o svůj roky budovaný hardcore styl.

První zámořské reakce hovoří o nejlepší marvelovce posledních let, která těží z dokonalé chemie dvou hlavních herců, skvělých hlášek a dialogů, gradujícího tempa i spousty hostovaček dalších komiksových postav, které jsou do děje zakomponovány chytrým a zábavným způsobem, takže nepůsobí jen jako samoúčelná lákadla na fanoušky, ale přinášejí do děje osvěžení i emoce.

Čtěte také: Nejhorší loňská sci-fi znovu a lépe? U rádoby drsného traileru se budete smát

„Skvělý film, který se kvalitou řadí po bok Avengers: Endgame a Spider-Man: Bez domova. Pokud vám přišel Jackman v Loganovi skvělý, tak počkejte, až ho uvidíte tady. Reynolds potvrzuje, že se pro tu roli narodil,“ tweetuje známý kritik Josh Wilding. Důležitý postřeh přidává Erik Davis: „Líbí se mi, jak všechny překvapivě představené postavy plní zásadní roli a nejsou tam jen tak nahozené. Mají co dělat a bojují, protože si to situace žádá. Například Dafne Keen je pořádná drsňačka a jedna z mých nejoblíbenějších ve filmu. A je tam toho mnohem víc!“, připomněl tak návrat hrdinky z filmu Logan, kterou prozradil už finální trailer.

V očích Crise Parkera se filmu povedlo něco mimořádného, splnit veškerá vybudovaná očekávání a ještě je překonat. „Je to ladná jízda, která skáče od nostalgické cameo záležitosti až do nepokrytě upřímné až roztomilé pocty všem marvelovským hrdinům z Fox éry. Šílené, kolik se jim toho povedlo utajit. Nejzábavnější ze všech MCU filmů. Shawn Levy navíc natočil akci způsobem, který vám nakope prdel!“ pochvaluje si.

Kritičtější hlasy zmiňují, že jak bývá u marvelovek obvyklé, úplně nefunguje hlavní padouch v podobě holohlavé Cassandry Nova (Emma Corrin), jednoduše protože nedostala ve dvouhodinové stopáži dostatek prostoru. Nijak to však nebrzdí zápletku a Shawn Levy (Noc v muzeu, Ocelová pěst, Free Guy) ukazuje, že je ve spojení se správným týmem více než jen dobrým řemeslníkem.

„Tohle je možná ta nejvíc marvelovská věc, jakou kdy Marvel poslal do světa, což je informace, kterou si přeložte, jak budete potřebovat. Tenhle marvelácký Ježíš možná neumí proměnit vodu ve víno, ale rozhodně ví, jak proměnit dvě hodiny vašeho života v proklatě dobrou zábavu!“ shrnul Hunter Friesen.

Deadpool & Wolverine startují v českých kinech ve čtvrtek 25. července 2024.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický