24. května 2024 17:10

Deadpool a Wolverine už trhají rekordy, Jokerovi se klepou kolena

Zachránci uvadajícího komiksového žánru se jmenují Deadpool a Wolverine.

Marvel zažívá těžkou krizi, ale už teď je jasné, že ho z ní (alespoň dočasně) vyvede snímek Deadpool & Wolverine, kterým oba superhrdinové vstoupí do sdíleného marvelovského univerza. Zámořští fanoušci se už nemohou dočkat, jelikož film hned po začátku předprodejů překonal historický rekord pro filmy s dospělou eRkovou přístupností.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Pouhý den předprodejů přinesl tržby téměř 9 milionů dolarů a často vyprodaný otvírací den, což bude znamenat přidávání projekcí a další nárůst čísel. Pokud bude trend pokračovat, navýší se i odhady celkových tržeb. Pokud třetí Deadpool překoná globální miliardu, bude teprve druhým R-kovým filmem, jemuž se to v historii podaří. Tím prvním byl v roce 2019 komiksový Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Loni se to málem povedlo oscarovému Oppenheimerovi, který se nakonec zastavil na 974 milionech.

Pokud se to drsné podívané skutečně povede, mohlo by to znamenat přehodnocení strategie Marvelu, který se dospělé přístupnosti dosud bránil, protože v ní viděl možné omezení prodejů. Jenže nadbíhání dětem a rodinám se publiku evidentně přejedlo, stejně jako přílišné chrlení nových filmů a seriálů. Letos do kin z marvelovek míří právě jen sarkastická herecká dvojice Ryan Reynolds a Hugh Jackman. Pořádně eRkový má být podle zákulisních informací také rebootovaný Blade s premiérou v listopadu 2025.

Deadpool & Wolverine vletí do českých kin už 25. července a něco nám říká, že budou úspěšnější než konkurenční Joker, který pro své říjnové pokračování zvolil neotřelý muzikálový formát.

Zdroj: Forbes, Geek Tyrant

Video: Trailer filmu Deadpool & Wolverine

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný