22. května 2024 16:50

Nový film s X-Meny ve světě Avengers se oficiálně dal do pohybu

Dlouho vyhlížený přechod komiksových X-Menů pod křídla Marvel Studios konečně nabírá konkrétní podobu.

Mezi komiksovými fanoušky mají X-Meni skutečně výsadní postavení, což platí i pro jejich filmovou podobu, která čeká na svůj další film už pět let od nepříliš povedeného snímku s podtitulem Dark Phoenix. Zatímco nejslavnější ze supermutantů Wolverine (Hugh Jackman) si propojení s MCU užije už 25. července 2024 ve snímku Deadpool & Wolverine, ostatním se zatím začne věnovat nový scenárista.

Čtěte také: Nejšílenější horor roku je plný bizarní hrůzy. Šokovaní diváci v Cannes opouštěli kino

Vedení Marvel Studios zareagovalo na aktuální úspěch animovaného seriálu X-Men '97 a rozhodlo se věci trochu rozhýbat, když dojednává smlouvu s Michaelem Lessliem, který dostane na starost scénář. Předtím byl podepsaný pod filmy jako Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, Assassin’s Creed nebo Macbeth, ale napsal taky skvěle přijatý špionážní seriál Malá bubenice, který podle předlohy od klasika Johna le Carré zrežíroval oceňovaný korejský režisér Čchan-uk Pak (Old Boy, Komorná, Nebohá paní Pomsta).

Lesslie bude dle informací magazínu Deadline v úzkém kontaktu s šéfem studia Kevinem Feigem připravovat příběh, k jehož konečné podobě má později přispět i dosud nevybraný režisér. Lesslie se v Hollywoodu stává specialistou na oživování sérií. Kromě nedávných Hunger Games už do produkce míří také třetí díl Podfukářů, na němž se také podílel.

Čtěte také: Náhradník za Jacka Sparrowa? Novou hlavní hvězdu Pirátů z Karibiku znáte z Duny

Ještě než se fanoušci dozvědí bližší podrobnosti o dalších plnohodnotných X-Menech, mohou alespoň spekulovat nad cameo rolemi ve zmíněném třetím Deadpoolovi. Podle zákulisních informací se můžeme těšit minimálně na trojici z první mutantí generace: Halle Berry jako Storm, Famke Janssen jako Jean Grey a Jamese Marsdena jako Cyclopse.

Zdroj: JoBlo, Deadline

Video: Trailer třetího Deadpoola

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný