4. dubna 2024 15:00

10 nejočekávanějších filmů léta 2024 podle diváků: Deadpool 3 bude mít spoustu konkurence

Léto 2024 bude plné filmových pecek. Na co se diváci těší nejvíc?

Rok sotva začal a filmy se postupně začínají hrnout. Platforma Fandango uspořádala anketu, jejímž cílem bylo určit deset nejočekávanějších filmů podle diváků. Výsledek ankety publikoval web na svém účtu na sociální síti X. Umístila se dlouho odkládaná videoherní adaptace, pokračování Planety opic i nová marvelovka.

Čtěte také: Nejočekávanější filmy roku 2024: Velká role Lady Gaga či pokračování Duny a Deadpoola

Mutanti, monstra i mluvící opice

Videoherní adaptace Borderlands se umístila na posledním, desátém místě. Třebaže trailer nevypadá špatně, není sázka na kopírování Strážců Galaxie pomocí zestárlých herců úplně ideálním lákadlem. O příčku výš se umístil animák Garfield ve filmu, což je zvláštní, protože Garfield zpravidla nemívá dobré filmy. O místo výše je akční nářez Kaskadér, adaptace seriálu Fall Guy ze sedmdesátých let, následuje horor Strážci a Království Planeta opic, které svůj vývoj snad uzavře tak, že na ně bezprostředně naváže původní film z šedesátých let.

I horní polovina žebříčku ukazuje, že diváci přejí animákům, na pátém místě se totiž umisťuje V hlavě 2, které nám dá další vhled do života lidských emocí, a na třetím pozici stále lidi zajímá Já, padouch se svým čtvrtým filmem. Mezi nimi vyplňuje prázdný prostor Tiché místo: První den.

První dvě místa nicméně patří akčním nářezům. Stříbro urval už čtvrtý díl Mizerů s podtitulem Na život a na smrt, u kterého si budeme libovat v červnu, nejvíce se pak fanoušci těší na komiksovku Deadpool & Wolverine. Velký crossover ukecaného a nesmrtelného žoldáka a nezranitelného drsňáka slibuje ještě větší sebeuvědomělé hrátky a opět přivádí do hry multivesmír, díky čemuž spojí dohromady nejen současné komiksovky, ale také filmy z let minulých. Už aby to tu bylo!

Zdroje: Fandango/Variety

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický