22. května 2024 15:30

Rock je na první fotce z nového filmu k nepoznání. Proměnil se ve slavného drsňáka Kerra

Maskéři odvedli skutečně vynikající práci a slavný herec tak splnil první podmínku, aby se mohl převtělit do kontroverzního velikána bojových sportů.

Dwayne Johnson je na prvním snímku z životopisného filmu The Smashing Machine skutečně k nepoznání. Ztvární v něm legendu UFC Marka Kerra pod režijním dohledem oceňovaného filmaře Bennyho Safdieho (Drahokam, The Curse, Dobrý časy) v produkci prestižní společnosti A24.

Čtěte také: The Rock oznámil velkou změnu své kariéry

Kerr je jedním z nejslavnějších MMA bojovníků z ranné fáze tohoto sportu, který začínal u zápasu ve volném stylu a propracoval se mezi jednu z prvních zářivých hvězd organizace UFC. Snímek se bude věnovat jeho zlomovému roku 2000, kdy musel překonat krizi nejen sportovní, ale také bojoval se závislostí a rizikem, že přijde o svou lásku i cenná přátelství.

Kerrovu chaotickou osobnost plnou protikladů už v roce 2002 zachytil stejnojmenný dokument z produkce HBO. Johnson a Safdie byli v kontaktu ohledně plánu natočit hranou adaptaci už v roce 2019, nakonec ale vše pozdržela covidová pandemie. Johnsona k návratu do projektu přemluvila také Emily Blunt, která si v roce 2020 dokument pustila a byla tak nadšená, že mu hned zavolala, aby se do filmu pustil. Sama v něm nakonec ztvárnila Kerrovu manželku Dawn Staples – na první oficiální fotce je vidět vpravo dole.

Mohlo by vás zajímat: Pokračování Odvážné Vaiany zamíří do kin ještě letos. Místo seriálu, překvapilo Disney

Johnson dříve magazínu Variety řekl, proč se rozhodl pro něho netypickou nezávislou produkci: „Benny stále posouvá hranice, pokud jde o příběhy se skutečně syrovými a autentickými postavami, které jsou strhující a někdy i nepříjemné. Jsem v bodě kariéry, kdy se chci posouvat novým způsobem. Chci točit filmy, na kterých záleží, a které zkoumají lidská selhání i bolest.“

Snímek The Smashing Machine prozatím nemá stanoveno datum premiéry a není ani jisté, zda ho čeští diváci budou moci vidět na velkém plátně.

Zdroj: Deadline, Variety

Nejšílenější horor roku je plný bizarní hrůzy. Šokovaní diváci v Cannes opouštěli kino. Tady je první teaser:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný