27. dubna 2024 06:05

Tváří v tvář 2: Nové informace o návratu Nicolase Cage a Johna Travolty

Dlouho spekulované pokračování krvavé devadesátkové klasiky se podle všeho skutečně blíží.

V roce 2022 se poprvé mluvilo o tom, že režisér Adam Wingard (aktuální obří hit Godzilla x Kong: Nové impérium) a jeho dlouholetý scenáristický spolupracovník Simon Barrett chystají pokračování snímku Tváří v tvář (1997). Wingard však později upozornil, že film natočí pouze v případě účasti Nicolase Cage a Johna Travolty.

Slavný a respektovaný hollywoodský zpravodaj a insider Daniel Richtman aktuálně potvrdil, že oba herci už kývli na spolupráci, což je základ úspěchu. Kouzlo originálu totiž bylo právě v naprosto ujeté chemii mezi oběma herci. Speciálně Nicolas Cage se jako šílený Castor Troy zapsal do zlatého fondu nejzábavnějších filmových padouchů.

Fanouškům jistě začne okamžitě vrtat hlavou, jak se může zrovna Castor Troy vrátit, když byl ve finále původního filmu zabit výstřelem z harpuny. Vysvětlení od scenáristy dvojky je však dost jednoduché.

Čtěte také: Hvězdy Pulp Fiction znovu pohromadě: Úžasné setkání po 30 letech zachytily kamery

„Osobně jsem nikdy nevěřil, že je Troy na konci filmu mrtvý. Když se na to zpětně díváte, přijde vám jasné, že se nejspíš snažili, aby to šlo vyložit na obě strany. Vypadá sice zatraceně mrtvý, když ho prostřelí harpunou, ale nezakryjí ho a pak je vidět, jak ho nakládají do sanitky. Podle mě ve filmu prostě nenakládáte člověka do sanitky vedle jiného, který je ještě živý, aniž byste ho přikryli... ledaže by byl živý,“ vysvětlil Barrett, co mu umožní vrátit psychopata na scénu.

Původní snímek vypráví o agentu FBI Seanu Archerovi (Travolta), který jde léta po krku teroristovi Troyovi. Jenže když si oba vymění pomocí experimentálního chirurgického zákroku totožnost, rozjede se boj s časem ve snaze, aby jeden druhému nezničil kariéru i život. Režírovala ho asijská legenda akčního žánru John Woo a snímek je dodnes považovaný za nejpovedenější z jeho hollywoodské éry. Woo aktuálně dokončuje americký remake své klasiky Killer z roku 1989.

Zdroj: World of Reel, Dark Horizons

Nicolas Cage kosí monstra brokovnicí v traileru nového skvěle vypadajícího hororu:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný