8. května 2024 06:05

J. K. Rowling vysvětlila, proč Alanu Rickmanovi řekla klíčové tajemství o Snapeovi

Autorka Harryho Pottera podrobně vylíčila, jak Alanu Rickmanovi pomohla rozlousknout složitý charakter jeho postavy.

J. K. Rowling prozradila, že dávala Alanu Rickmanovi konzultace při natáčení filmových adaptací Harryho Pottera. Rickman hrál bradavického profesora Severuse Snapea a příliš si nevěděl rady s tím, jak hodně nejednoznačnou postavu uchopit a jaké jsou vlastně její motivace.

„Jednou mi zavolal a přiznal, že trochu vaří vodu a potřebuje pochopit, co má Snape vlastně za lubem. Je fakt čistý padouch? Byl jediný, komu jsem tehdy narovinu řekla, co jsem chtěla odhalit až v následujících knihách: Byl jsi nešťastně zamilovaný do Harryho matky,“ popsala autorka v rozhovoru, který postupně vydává na svých webových stránkách.

Dala mu také stručný výtah Snapeova charakteru: „Jsi dvojitý agent, ale pořád platí, že nesnášíš Harryho. Nedokážeš překonat zcela niternou nechuť k tomu klukovi, protože vypadá prakticky stejně jako tvůj úhlavní nepřítel,“ popsala a doplnila: „Řekla jsem Alanovi, co přijde, mnohem dříve, než to mohli zjistit ostatní.“

Čtěte také: Harry Potter není pro dospělé, proberte se. Učitelka ze slavné filmové série naštvala spoustu fanoušků

Rickman hrál Snapea ve všech osmi potterovských filmech, ale jeho postava se úplného konce bohužel nedožila, což sama autorka těžce nesla. „Nemám ráda zabíjení postav, ale to k životu patří, ne? Zabití Snapea bylo hrozné, ale vždycky jsem věděla, že se to bude muset stát. Těžce jsem se loučila také s Lupinem a jeho ženou Tonksovou, to bylo smutné. A co teprve Fred Weasley,“ posteskla si. Sama se stejně jako fanoušci musela rozloučit i se samotným Rickmanem, který zemřel v roce 2016 ve věku 69 let na následky rakoviny slinivky břišní.

Rowlingové momentálně zbývá dopsat ještě dva díly detektivní série Volání kukačky (Cormoran Strike), kterou vydává pod pseudonymem Robert Galbraith. Prozradila, že má nyní v hlavě nápady na dalších šest románů. J. K. Rowling je nejpopulárnějším žijícím autorem na světě – prodala přes 600 milionů výtisků svých děl.

Zdroj: The Times, Deadline

Video: Trailer divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný