19. března 2024 10:50

Harry Potter není pro dospělé, proberte se. Učitelka ze slavné filmové série naštvala spoustu fanoušků

Herci ze slavných franšíz to nemají lehké, obzvlášť s vlastním fandomem.

Miriam Margolyes, představitelka profesorky Prýtové, při vystoupení v pořadu News Breakfast mírně rozladila fanoušky brýlatého čaroděje. Na otázku, zda je smutná z toho, že už fanoušci Harryho Pottera dospěli, totiž reagovala slovy: „Nejsem z toho smutná. Jen si myslím, že je to pro děti,“ odpověděla herečka. „Pokud vám sestoupila varlata, je čas na to zapomenout. Chápete, zajímat se o jiné věci.“

Potter nebo Dickens?

Miriam Margolyes přitom nemá na sérii nic než slova chvály, považuje ji za skvělou sbírku knih a filmů. „Ale to bylo před 25 lety, dospějte!“ Podle Margolyes je Harry Potter zkrátka jen pro určitou věkovou skupinu a dospělé fanoušky pozvala například na čtení Dickense. Během své odpovědi podotkla, že stále dostává žádosti na různé akce s tématem Harryho Pottera, třeba svatby. „Říkám si – bože, jaká bude jejich první zábavná noc,“ žertuje herečka.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Harry Potter je přitom sérií, která doslova zestárla se svými čtenáři, jež mohli dospívat společně se svou oblíbenou postavou, což z celé ságy dělá záležitost pro různé věkové kategorie. Společnost Warner Bros. zřejmě plánuje podobně „odkojit“ další generaci, na rok 2026 totiž chystá seriálovou verzi románů.

Zdroje: Deadline/1News

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný