22. ledna 2024 14:10

Reboot Harryho Pottera: Nové informace odhalují, jak to je s účastí J. K. Rowling

Seriálová adaptace Harryho Pottera udělala další důležitý krok.

Jde o největší a taky nejočekávanější seriálový projekt současnosti, protože by měl běžet na obrazovkách dlouhých deset let a nabídnout fanouškům plnohodnotné převedení knih s Harrym Potterem bez zkratek a škrtání. Šéfové studia Warner Bros. Discovery teď vybírají z vizí skupiny scenáristů, což celý kolos přiblíží nejdůležitějšímu rozhodnutí – výběru showrunnera. A je možné, že jich bude více.

Magazín Deadline zjistil, že ve skupině scenáristů je zkušená čtveřice Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran a Michael Lesslie. Podle jeho informací se schůzky konají v Los Angeles bez osobního zapojení autorky předlohy J. K. Rowling, která je ale výkonnou producentkou seriálu. Počítá se proto s tím, že se bude podílet na všech důležitých rozhodnutích, ať už se týče výběru filmařů či herců. Studio je údajně nakloněné představě, že z prvotního nástřelu může rovnou vzejít i další projekt, třeba filmový či seriálový spin-off.

Čtěte také: Harry Potter se vrací, vznikne velkolepý seriál. Část fanoušků ale zuří a hlásí bojkot

Scenáristická čtveřice je zajímavým britsko-americkým mixem. Martha Hillier je britský scenáristka známá jako hlavní autorka a výkonná producentka vikingského seriálu Poslední království, ostruhy získala na krimi seriálu Zločiny z vřesovišť. Američanka Kathleen Jordan stojí jako tvůrkyně za středoškolským seriálem Holky na lovu (odměn) a dokončuje jako tvůrkyně historický seriál The Decameron. Tom Moran je tvůrcem mrazivého britského krimi seriálu Ďáblova hodina a psal sci-fi sérii The Feed, zatímco Michael Lesslie je spoluautorem scénáře nedávného snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, psal taky špionážní seriál Malá bubenice a mluvilo se o něm i v souvislosti s rebootem Battlestar Galacticy.

Sedm knih s kouzelníkem Harrym Potterem se prodalo přes 600 milionů kopií. Kromě filmů, divadelních adaptací a videoher zahrnuje franšíza taky zábavní parky či tématické obchody s tržbami přes 7,7 miliardy dolarů. První sezóna seriálu dorazí na službu HBO Max (respektive Max) nejdříve v roce 2025.

Zdroj: Deadline, Collider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný