5. listopadu 2023 06:00

Bude další film ze světa Harryho Pottera? Režisér sedmi dílů konečně promluvil

Do světa Harryho Pottera jsme se zatím podívali v celkem jedenácti filmech. Rýsuje se další?

Pokus rozšířit hitovou filmovou sérii Harry Potter nevyšel. Čerstvě se dozvídáme, že se studio Warner Bros. rozhodlo po třech dílech definitivně odpískat Fantastická zvířata. Není to velkým překvapením, jelikož se potýkala s úpadkem kvality a taky rostoucím nezájmem fanoušků kouzelnického univerza.

Během rozhovoru s magazínem Total Film to přiznal David Yates, který režíroval čtyři finální filmy Harryho Pottera a následně i trojici Fantastických zvířat. „Zvířata jsou uložená k ledu. Natočili jsme tři filmy, ten poslední během pandemie, a byla to obrovská zábava, ale zároveň dost náročný proces,“ naznačil režisér, který má aktuálně venku film o prohnilém pozadí farmaceutického byznysu Obchodníci s bolestí.

Yates zároveň rozporoval, že plánem tvůrců v čele se spoluscenáristkou J. K. Rowling bylo natočit pětici filmů. „Ona to jednou spontánně zmínila na jedné novinářské projekci. Nám ale nikdo neřekl, že bude pět dílů, prostě jsme se tehdy zavázali, že natočíme ten jeden,“ zdůraznil. Zároveň přiznal, že vyčerpávající covidové natáčení trojky a její následné vlažné přijetí bylo pro celý tvůrčí tým dost psychicky náročné.

Čtěte také: Nejnovější informace o seriálu Harry Potter slibují jednu klíčovou věc

Trojka s podtitulem Brumbálova tajemství vydělala v kinech pouhých 407 milionů dolarů, což sotva pokrylo náklady a šlo o nejméně úspěšný film z potterovského univerza. Slušný sešup ve srovnání s 812 milióny prvních Fantastických zvířat. Studio Warner Bros. se momentálně soustředí na seriálový reboot Pottera, který slibuje poctivé pokrytí všech knih, když každá dostane celou vlastní sezonu.

Zdroj: Games Radar, Gizmodo

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný