24. září 2023 06:00

Harry Potter: Nejnovější informace o seriálu slibují jednu klíčovou věc

Seriálový Harry Potter je ještě daleko, ale vzniká s dost jasně vytyčeným cílem.

David Heyman produkoval všechny filmy s Harrym Potterem, takže není divu, že dostal na starost i jeho chystaný seriálový reboot. Zatím o něm moc nevíme – pouze že bude od nových tvůrců a samozřejmě i se zcela jiným hereckým obsazením a zaměřením na větší diverzitu. Na vše dohlédne přímo autorka předlohy J. K. Rowlingová.

Slavný producent, který stojí taky za filmy jako Barbie, Paddington, Gravitace nebo Tenkrát v Hollywoodu, teď pro Total Film Magazine prozradil, v jaké fázi jsou práce na seriálu: „Ještě jsme ani nenajali scenáristy, kteří by začali psát. Doufejme, že půjde o něco velice výjimečného a dá nám to příležitost stvořit dílo, které slavné knihy prozkoumá opravdu do hloubky.“

Pro fanoušky předlohy jde velmi povzbudivou zprávu, protože filmy musely výrazně zkracovat a vynechávat, což ubíralo zážitek zejména divákům, kteří neznali bohatší příběhové a charakterové pozadí ze stránek knih. Jistě pomůže plán, že by každé z knih měla být věnována celá seriálová sezona.

Představitel filmového Harryho Pottera Daniel Radcliffe už stihl zdůraznit, že se v nové adaptaci neobjeví ani v epizodní roli. Množí se však spekulace, že se chystá regulérní pokračování Harryho Pottera s původním obsazením na základě úspěšné divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě. Pořád jim upřímně moc nevěříme.

Zdroj: Total Film, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný