16. června 2023 16:10

Bude v novém Harrym Potterovi i Daniel Radcliffe? Slavný herec prozradil, co mají fanoušci čekat

Představitel Harryho Pottera v čerstvém rozhovoru konečně odkryl karty.

Daniel Radcliffe nepočítá s tím, že se vrátí v jakékoli roli do chystaného seriálového Harryho Pottera. Prozradil to v rozhovoru pro magazín Deadline, kde podotknul, že by jeho výskyt v novém zpracování působil rušivě.

„Všechno, co jsem o tom seriálu četl, ukazuje, že chtějí začít znovu s čistým štítem, takže by bylo divné, kdybych se tam objevil... Myslím, že Harry Potter byl vždycky předurčen k tomu, aby se stal něčím jako Sherlock Holmes. Úplně vidím to osmileté dítě, kterému ten seriál za pár let změní život,“ řekl Radcliffe s tím, že si nová generace diváků žádá nové hrdiny a trochu jiný přístup.

Seriál Harry Potter chystá kanál HBO už od roku 2021, představen byl v dubnu 2023. Má jít o věrnou adaptaci, která nebude tak zkratkovitá jako filmy – každá kniha dostane samostatnou sezonu. Běžet by měl po dobu deseti let a dohlížet na něj bude z pozice výkonné producentky autorka předlohy J. K. Rowlingová.

Tým chystající seriál prozradil, že chce větší diverzitu mezi herci i v produkčním týmu, je tedy vysoce pravděpodobné, že Hermionu ztvární černá herečka. V tomto případě nejde o velké překvapení, protože už se tak stalo v případě divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě v Londýně i New Yorku. Samotná Rowlingová řekla, že takovou změnu uvítala, protože odpovídá jejímu pojetí postavy.

Zdroj: Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný