29. prosince 2023 14:30
Adam Vala

V Harrym Potterovi hraju průměrně. Legendární herec přišel s nečekaným přiznáním

Harry Potter je plný dětí, které na začátku kariéry nehrály úplně špičkově. Co jste ale říkali na výkon jednoho opěvovaného matadora?

Kdyby se vybírali herci, kteří udělali ve filmové sáze s Harrym Potterem největší dojem (byť na malém prostoru), určitě by mezi nimi byl Gary Oldman. Představitel Harryho kmotra Siriuse Blacka se objevil jen v pár dílech, všechny jeho scény ale patřily k tomu nejlepšímu, co se na plátně odehrálo.

Čtěte také: Práce snů pro fandy Harryho Pottera. Skotské dráhy hledají strojvedoucího pro slavnou trať

Ne však podle samotného Oldmana! Ten nyní v podcastu Happy Sad Confused zavzpomínal na své potterovské angažmá a tvrdí, že nebylo nic extra. "Myslím, že jsem hrál průměrně. Ne, vážně. Možná by to bylo lepší, kdybych si přečetl knihy jako Alan (Rickman) a připravil se dopředu. Kdybych věděl, co se bude dít dál, zahrál bych to celé jinak."

Držitel Oscara za film Nejtemnější hodina vzápětí dodal, že se svojí prací ale není spokojený téměř nikdy – a kdyby mu náhodou někdy přišlo, že roli odehrál špičkově, vlastně by už neměl kam stoupat a byl by to pro něj velmi smutný den. Inu, najedou jeho slova dávají o něco větší smysl, řada by lidí by s ním ale stejně nesouhlasila. Filmový Sirius je parádní a v chystané seriálové adaptaci Harryho Pottera bude Oldmana velmi těžké nahradit.

Zdroj: Happy Sad Confused, EW

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný