26. února 2024 13:55

Kdy dorazí nový Harry Potter? Také už víme, kdo na něj bude dohlížet

Podle zákulisních informací už je zřejmě jasné, kdo dohlédne na nového seriálového Harryho Pottera.

První sezóna seriálového rebootu Harryho Pottera zpracovávající knihu Kámen mudrců má podle plánů studia Warner Bros. dorazit v roce 2026. Snaha najít lodivoda seriálu tak momentálně vrcholí a šéfové už mají favorita, respektive favoritku. Podle několika zdrojů zahrnujících i prestižní Deadline je jí Francesca Gardiner.

K tématu: Rowlingová jako Voldemort. Muzeum odstranilo z výstavy o Potterovi veškeré zmínky o autorce

Gardiner na sebe výrazně upozornila jako spoluproducentka nedávného seriálového fenoménu Boj o moc, jehož finální sezóna byla oceněna mimo jiné Zlatým glóbem za nejlepší dramatický seriál roku 2023. Produkovala rovněž fantasy seriál Jeho temné esence nebo Na mušce, pro první jmenovaný napsala pět epizod. Dále se podílela na klasikách jako Muž z Vysokého zámku nebo Medicejové.

Někteří insideři dokonce uvádějí, že už byla Francesca Gardiner vybrána. Stále však platí, že se o psaní může podělit většina z dříve zvažovaných kandidátů – Martha Hillier (Poslední království, Zločiny z vřesovišť), Kathleen Jordan (Holky na lovu, The Decameron), Tom Moran (Ďáblova hodina, The Feed) nebo Michael Lesslie (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, Malá bubenice).

Důležitá je skutečnost, že v případě Harryho Pottera bude určující osobou vždy autorka předlohy J.K. Rowlingová, která by měla mít u všech zásadních rozhodnutí rozhodující slovo z pozice výkonné producentky. Nedávno za ní do Londýna vyrazil i Dave Zaslav, šéf Warnerů, spolu se špičkami jejich streamovací platformy HBO Max.

Čtěte také: J. K. Rowlingová je připravená jít do vězení

„Strávili jsme s J.K. a jejím týmem opravdu hodně času. Všechno šlo skvěle a jsme nadšení, že se franšíza znovu rozjíždí. Nemůžeme se dočkat, až přineseme fanouškům dekádu nových seriálových příběhů,“ zdůraznil Zaslav. Nezbývá proto než doufat, že se v dohledné době dočkáme oficiálního oznámení, třeba rovnou se jmény prvních hereckých představitelů.

Zdroj: Deadline, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný