1. června 2023 18:30

15 největších červnových premiér v kinech a na streamu. Čeká nás Spider-Man, Zaklínač nebo Černé zrcadlo

Červen se nese ve znamení pořádně nabušených premiér. Čekají nás dvě superhrdinské pecky, několik akčních legend i návrat jednoho oblíbeného sci-fi seriálu.

Spider-Man: Napříč paralelními světy

V kinech od: 1. června

Pokračování superhrdinského animovaného hitu sleduje nového Spider-Mana Milese Moralese, jemuž opět vstoupí do života mnohovesmír. Tentokrát se ocitne na místě, které sjednocuje Spider-Many z různých dimenzí, a podle všeho si bude muset vybrat mezi osobním štěstím a rovnováhou mnohovesmíru. Nadšené recenze mluví o mistrovském díle, kde je každý záběr dokonalý, a podle všeho se můžeme těšit na jeden z nejlepších superhrdinských filmů vůbec.

Idol

Online od: 4. června

Seriál od HBO slibuje příběh bizarního milostného vztahu, který naváže vycházející popová hvězda (Lily-Rose Depp) s vůdcem podivného kultu (The Weeknd). Trailery ukazují spoustu sexu, drog a hudby, svícení jednotlivých záběrů zase vypovídá o toxicitě všeho zmíněného.

Arnold

Online od: 7. června

Arnold Schwarzenegger se stal nejen nejvýraznější akční hvězdou 80. let, ale také kulturistickou ikonou a výrazným politikem. Hledání nových výzev a nesmírná vůle je překonávat z něj udělalo jednoho z nejslavnějších mužů světa. O jeho cestě na vrchol bude pojednávat třídílná dokumentární minisérie, v níž nám sám Arnold zprostředkuje své vize, vzestupy i četná škobrtnutí při cestě na vrchol.

Transformers: Probuzení monster

V kinech od: 8. června

Bitek obřích robotů není nikdy dost. A bitek obřích robotů, kteří vypadají jako zvířata, máme opravdu po čertech málo! Zvířecí roboti zvaní Maximals budou v nových Transformers muset spojit síly s Optimem Primem, jehož teprve čeká cesta ke statusu respektovaného vůdce. Společně totiž musí zastavit Unicorna, požírače všeho živého. V původní kontinuitě se jednalo o prastaré zlo, obřího robota velikosti planety, konkrétně Země. Společenství gigantických robotů tak čeká souboj s bestií lovecraftovských kontur.

Star Trek: Podivné nové světy – 2. série

Online od: 15. června

Seriál navazující na poetiku klasických sérií se už brzy vrátí s druhou řadou – a podle trailerů to vypadá na pořádnou smršť. Radost z objevování nových světů a civilizací jdou ruku v ruce s charismatickými postavami a určitě nebude nouze ani o pořádnou akci a optimistický dobrodružný feeling.

Flash

V kinech od: 15. června

Superhrdinská sólovka nejrychlejšího muže světa nám sice dodá rovnou dvojitou porci Ezry Millera, mnohem více než na něj se však fanoušci těší na návrat toho nejlepšího z Batmanů. Ano, Michael Keaton se po 31 letech vrátil k ikonické roli, aby oblékl klasický kostým, utrousil pár suchých hlášek a ukázal novodobým superhrdinům, jak v akci válí osmdesátková esa (nebo jak v ní válí jejich digitální dvojníci). První ohlasy neslibují nic menšího než totální nářez, tak snad neplynou jen z toho, že Keaton opakuje své staré hlášky.

Černé zrcadlo – 6. série

Online od: 15. června

Úspěšná kyberpunková antologie se po čtyřech letech vrací s novou sérií čítající 5 epizod. Tentokrát se zřejmě budou trochu překračovat žánrové hranice, kromě trudného života v pokrokových digitálních technologií nás totiž čeká i výlet do pustého vesmíru, propad do hlubin duše šílence nebo surrealistický příběh ženy, která zjistí, že jistá streamovací služba adaptuje její život a ukazuje ji v dost nelichotivém světle. V každém případě se opět můžeme těšit na pořádnou dávku deprese, šílenství a fascinující technologie, která přináší víc zkázy než užitku.

Vyproštění 2

Online od: 16. června

Další dobrodružství žoldáka Rakea (Chris Hemsworth) slibuje dravou akci, při níž se přestřelky kombinují s fyzickým zápasem. Hrdina se totiž snaží svým protivníkům dostat co nejvíc na tělo, aby je poučil o správném používání tzv. gun-fu, jaké nám poprvé představil John Wick. V traileru navíc k zážitku pomáhá i způsob snímání obrazu, kdy jsou v přestřelkách využity všechny plány záběru. To dává divákovi pocit prakticky neutuchající a všudypřítomné akce.

The Walking Dead: Dead City

Online od: 18. června

Léta po konci seriálu Živí mrtví se jeho hrdinové musejí vyrovnat s novou hrozbou – Maggiin syn Hershel je unesen do New Yorku, americké metropole zamořené zombies. Aby ho zachránila, musí se Maggie spojit s Neganem, bývalým zloduchem, jenž jejímu muži – a Hershelovu otci – Glennovi smrtelně rozmlátil hlavu svou ikonickou zbraní. Cesta nesourodé dvojky postapokalyptickými ulicemi Manhattanu sice ukazuje nové prostředí, kdy se děj z venkova přenáší do velkoměstských ulic, poetika původního seriálu ale zůstává stejná. Řízný soundtrack a hromada akce v traileru slibují podobný zážitek, jaký nabízel původní seriál, navíc obohacený o nejen zajímavou dynamiku nemyslitelného spojenectví dvou hlavních postav, ale o vizuální aluze na Carpenterův Útěk z New Yorku.

Tajná invaze

Online od: 21. června

Další ze seriálových marvelovek podle trailerů slibuje temný špionážní thriller, všichni ale dobře víme, jak to se slibováním temných thrillerů u marvelovek je. V každém případě čeká Nicka Furyho těžký boj, protože když jsou hlavní padouši nadaní schopností měnit podobu, má i nejlepší špion na světě problém odhadnout, komu může věřit. Naštěstí ve Furyho prospěch hrají jeho zkušenosti a vlastní mazanost.

Medvěd – 2. série

Online od: 22. června

Trailer na druhou sérii povedeného seriálu ukazuje oblíbené hrdiny, kteří se snaží zrekonstruovat svou restauraci. Nekonečné pohovory, práce na nových receptech a neúprosný deadline nutí tým Carmyho Berzatta dřít do úmoru a bojovat s vlastními limity. Pracovní drama slibuje další stresující dřinu, pod níž se hrdinové seriálu vyvíjejí a při jejímž podstupování je jejich fanoušci milují.

Nic ve zlým

V kinech od: 22. června

Maddie (Jennifer Lawrence) je momentálně ve finanční tísni, a tak přijme nabídku bohatých rodičů 19letého Percyho (Andrew Barth Feldman), aby za jistý obnos zbavila jejich syna panictví, než nastoupí na vysokou školu. Pro atraktivní Maddie to zprvu vypadá jako snadná práce, naneštěstí pro ni je však Percy svérázný a podivně úzkostlivý podivín, s nímž je dost náročné byť jen mluvit, natož se pokoušet o fyzický kontakt. Smršť brutálních gagů zaručena.

Zaklínač – 3. série

Online od: 29. června

Poslední zaklínačská série, v níž bude účinkovat Henry Cavill, by se měla zaměřit na vztah Geralta, Yennefer a Ciri. Krásná čarodějka má ve vztahových záležitostech co napravovat a společně budou mít i koho zabíjet. Zatím byl k dispozici krátký teaser, který slibuje poměrně dost akce, a můžeme jen doufat, že seriál po nevlídně přijaté druhé sérii určitým způsobem zvedne svůj standard.

Indiana Jones a nástroj osudu

V kinech od: 29. června

Málokterá filmová postava je nerozlučně spjata s jedním hercem tak jako Harrison Ford s Indiana Jonesem – a málokdy ta postava stárne se svým hercem. Legendárního akčního hrdinu jsme naposledy viděli v Království křišťálové lebky, která završila hrdinovu životní cestu, a tak je trochu zvláštní, že se vysloužilý dobrodruh vrací do akce znovu (a tentokrát relativně hnusně digitálně omlazený). V každém případě se do hry vracejí i staré známé atributy série – práskání bičem, kreativní automobilové honičky a sofistikovaní brýlatí padouši. Podaří se navázat na staré kouzlo?

Jack Ryan – 4. série

Online od: 30. června

Seriálová adaptace špionážních thrillerů Toma Clancyho vyvrcholí čtvrtou sérií, v níž se Ryan bude muset postavit tajemné a mocné organizaci likvidující státníky přímo pod nosem tajných služeb. Kromě klasické porce akce a intrik také čtvrtá série představí Dominga Chaveze, důležitou postavu z knih, již jsme na plátně mohli vidět v Jasném nebezpečí v podání Raymonda Cruze. V seriálu operativci CIA propůjčí tvář a cynické hláškování Michael Peňa.

Zdroj: Autorský text

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný