28. května 2023 08:13

První ohlasy na nové Transformers hovoří o nejlepším dílu série s parádní akcí

Česky dabovaný trailer filmu Transformers: Probuzení monster

Transformers nabírají nečekaný směr – mohli by se stát nejen miláčky fanoušků, ale najít si cestu i k filmových kritikům.

Filmová série Transformers byla vždycky o velké a hlasité zábavě, kde emoce, akce a fantazie dostávaly přednost před logikou a promyšleností příběhu nebo smysluplností dialogů. Novinka s názvem Transformers: Probuzení monster, která vlétne do českých kin už 8. června 2023, sice podstatu série nemění, ale podle všeho přináší zajímavou zápletku a fajn hrdiny.

„S radostí oznamuji, že Probuzení monster je jedním z nejlepších dílů série. Nabízí hromadu zábavy, triky vypadají skvěle a akce je přehledná i dobře zrežírovaná. Na mé projekci lidi vstávali ze sedaček a tleskali, smáli se vtipům,“ tweetuje Steven Weintraub, šéfredaktor magazínu Collider.

Námitky na příliš jednoduchý a přímočarý děj či jalové dialogy sice zůstávají, ale režisér Steven Caple Jr. (Creed II, Sígři) dobře chápe, co diváci na filmech s Transformers milují. Navíc prý chytře pracuje s lidskými hrdiny i tempem vyprávění, čemuž hodně pomáhá stylový písničkový soundtrack.

Erik Davis oceňuje zasazení do ulic Brooklynu a parádní akci, která se v něm odehrává. „Nejpřísnější je Mirage, skutečnou hvězdou je však soundtrack plný hip-hopu ze začátku devadesátek,“ zdůraznil. „Totální pecka! Fanoušky pobaví spousta odkazů v rámci univerza Tranformers. Antony Ramos je jako Noah úžasný a spolehnout se můžeme jako obvykle na sehraný tým. Nejvíc vyniká Peter Davidson jako Mirage,“ napsal Davy Birth.

Pochvalu si vysloužil i hlavní padouch Scourge a mnoho z ohlasů zmiňuje taky povedené finále. „Probuzení monster kráčí ve šlépějích předchozího dílu Bumblebee a ukazuje, že tahle značka má ještě jiskru. Zábavný film se skvělými postavami a s vyvrcholením, které celou sérii posunuje na vyšší úroveň,“ pochvaluje si Mike z magazínu Nerds of Color.

Probuzení monster slavnou ságu přenáší do roku 1994. Právě tehdy se mohutný Unicron pokusí sežrat planetu Zemi, čemuž se známí roboti pokusí zabránit. Těšit se můžeme na výlet do Peru, včetně starobylého města Machu Picchu, kde se do konfliktu Autobotů a Decepticonů přidají dva nové druhy robotů – Maximalové a Predaconi.

Představiteli hlavních lidských hrdinů ve filmu jsou Anthony Ramos (Život v Heights) a Dominique Fishback (Poslední dny Ptolemyho Greye) a zajímavostí je, že si oba herci museli před natáčením dodělat řidičský průkaz.

Zdroj: Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný