17. dubna 2024 16:40

Wednesday dostala nového ředitele školy. Budete z něj mít velkou radost

Seriálový hit hlásí pořádnou hereckou posilu, která umí opepřit každý projekt, do něhož se zapojí.

Druhou sezónu seriálového hitu Wednesday posílí hollywoodská legenda Steve Buscemi. Šestašedesátiletý rodák z New Yorku proslul účastí v mnoha kultovních filmech, ale i trhácích. Ocenění získal i za roli vládce podsvětí v seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City.

Dosud nebylo oficiálně zveřejněno, jaká role mu v seriálu připadla, ale podle informací magazínu Variety ztvární nového ředitele Nevermore Academy, jelikož původní ředitelka Larissa Weems (Gwendoline Christie) byla v první sérii zavražděna proradnou Miss Thornhill (Christina Ricci). Hlavní postava Wednesday Addams na jejím konci opustila Nevermore, ale zjistila, že ji kdosi sleduje.

Základním stavebním kamenem seriálu zůstane i pro druhou sezónu slavný filmař Tim Burton, který se chopil režie úvodních čtyř z celkových osmi epizod. Steve Buscemi už s ním v minulosti spolupracoval na pohádkově laděném filmu Velká ryba (2003).

Čtěte také: Scéna z nového hororu Přichází satan je tak děsivá, že členové štábu nevydrželi její natáčení a odcházeli z placu

Buscemi patří mezi nejvýraznější herce své generace. Obsadilo ho mnoho slavných tvůrců – Quentin Tarantino (Gauneři), bratři Coenovi (Fargo, Big Lebowski), Robert Rodriguez (Desperado), Jim Jarmusch (Kafe a cigára, Mrtvý muž), Michael Bay (Armageddon, Ostrov) nebo Armando Iannucci (Ztratili jsme Stalina). Nezapomenutelný je jeho padouch Garland Greene z akčního filmu Con Air, herecky i režijně se podepsal také pod seriál Rodina Sopránů.

Čtěte také: 5 nejlepších akčních béček z 90. let: Od Con Airu k Desperadovi

Kamery druhé sezóny Wednesday se mají rozběhnout do konce dubna, s premiérou se nicméně počítá až v roce 2026.

Zdroj: Variety, Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný