16. dubna 2024 14:45

Scéna z nového hororu Přichází satan je tak děsivá, že členové štábu nevydrželi její natáčení a odcházeli z placu

Intenzita jedné z děsivých scén v novém hororu zaskočila i mnoho členů štábu.

Snímek První znamení: Přichází satan! patří mezi nejpříjemnější hororová překvapení poslední doby. Prequel kultovního kousku Přichází Satan! (1976) zvládá poctivě navázat na originál a zároveň ho aktualizovat o děsivé libůstky moderní doby, což funguje zejména díky přesvědčivému výkonu čtyřiadvacetileté herečky Nell Tiger Free v hlavní roli Margaret.

Právě ona teď magazínu The Hollywood Reporter popsala moment z natáčení jedné z finálních scén filmu, díky níž zjistila, že se jí povedlo něco mimořádného. Margaret v ní kráčí směrem ke kostelu, zcela se poddá zlu, démon se jí zmocní, ona ztratí kontrolu a začíná se svíjet bolestí, šílenstvím i extází. „Když uvolníte části sebe, které by před společností měly zůstat skryté, je to svým způsobem uspokojivé. Šlo o skutečný zvířecí vztek, který jsem využila a pustila ven. Byl to vážně úžasný pocit,“ přiznala.

Bylo to právě po natočení vyhrocené sekvence, kdy zpozorovala, že se ve štábu něco změnilo. „Přiznávám, že mě potěšilo, když jsem viděla lidi odcházet, protože jim to bylo nepříjemné. Mnoho z nich se mi poté nechtělo podívat do očí, protože si mysleli, že jsem fakt posedlá. Ta zkušenost se mi líbila, cítila jsem jistou opravdovost, že se nám povedlo něco vážně skvělého,“ vysvětlila herečka, která zvládla být mrazivě přesvědčivá už v hlavní roli hororového seriálu Servant.

Čtěte také: Drsná komiksová pecka? Reakce na Vránu jsou nadšené, bude následovat Vetřelce

Nový horor, který stále běží v českých kinech, vypráví příběh mladé Američanky Margaret (Free), která je poslána do Říma, aby sloužila církvi. Tam však narazí na děsivé spiknutí, které ji postupně vtáhne do svého středu a přivede ke zrození inkarnovaného zla. Ve snímku od debutující režisérky Arkashy Stevenson hrají také Ralph Ineson, Bill Nighy, Charles Dance nebo Maria Caballero.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný