29. listopadu 2023 10:00

Nejočekávanější sci-fi seriál roku 2024 se ukázal na prvních fotkách. Fanoušci herní předlohy budou mít radost

Konečně dostáváme lepší pohled na jednu z nejočekávanějších herních adaptací.

Seriálová adaptace postapokalyptické videoherní klasiky Fallout představila první sérii snímků, odtajnila hlavní postavy a základní parametry příběhu a hlavně zveřejnila, že na obrazovky vstoupí už 12. dubna 2024.

Sérii dostali na starost Jonathan Nolan a Lisa Joy, což jsou tvůrci seriálového Westworldu, a má se odehrávat 200 let po nukleární katastrofě, která z povrchu planety učinila nehostinné místo, kde toho moc nezbylo, ale i o ty zbytky bude sveden osudový souboj.

Okolnosti donutí idealistickou obyvatelku jednoho z krytů neboli Vaultu 13, která se jmenuje Lucy (Ella Purnell, známá třeba ze seriálů Yellowjackets nebo Star Trek – Fenomén), aby opustila bezpečí a vydala se vstříc pustině.

Walter Goggins (Osm hrozných, Predátoři) bude hrát Ghoula, lovce trofejí s tajemnou minulostí, Aaron Morten (Next, Jedna noc) pak Maxima, mladého vojáka organizace Brotherhood of Steel. Kyle McLachlan (Městečko Twin Peaks, Portlandia) se chopí role Hanka, což je otec Lucy a velitel Vaultu 13 odhodlaný učinit ze světa opět lepší místo. V dalších rolích uvidíme jména jako Moisés Arias, Sarita Choudhury, Michael Emerson nebo Leslie Uggams.

Práva na adaptaci slavné herní série pořídil Amazon v červnu 2020. Na seriál v roli výkonných producentů dohlíží i Todd Howard a James Altman z herního studia Bethesda. Zda výsledek nabídne podobně působivou atmosféru i zápletku jako předloha, se dozvíme už za pár měsíců a snad brzy taky v plnokrevném traileru.

Zdroj: Comic Book, The Hollywood Reporter

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný