28. listopadu 2023 11:25

Jen kvůli penězům? Režisér Thora 3 otevřeně přiznal, proč film natočil a co si myslel o hlavním hrdinovi

Taika Waititi se rozpovídal o tom, proč vzal režii třetího Thora.

Tohle asi fanoušci neuslyší moc rádi. Režisér posledních dvou filmů s bohem hromu Thorem totiž přiznal, že původně se vůbec nechtěl přidat k Marvelu a příležitosti se chopil z čistě finančních důvodů.

„Neměl jsem zájem dělat jeden z těch filmů,“ řekl Waititi v podcastu SmartLess. „Nebylo to v mém plánu s cílem dělat autorské projekty. Ale byl jsem chudý a právě se mi narodilo druhé dítě, a tak jsem si řekl, že by to byla skvělá příležitost, jak ty děti nakrmit,“ dodal novozálendský režisér, který měl předtím než kývl na snímek Thor: Ragnarok na kontě oceňované kousky jako Co děláme v temnotách, Boy nebo Hon na pačlověky.

Přiznal taky, že byl pro něj Thor z celého marvelovského univerza asi nejméně zajímavou postavou: „Jako dítě jsem komiksy o Thorovi nikdy nečetl. Byl to komiks, který jsem vzal do ruky a říkal si: Fuj. Pak jsem si to dostudovával a přečetl jsem jeden sešit s Thorem, osmnáct stran nebo jak jsou dlouhé. Pořád jsem tu postavu nepobíral.“

Taika Waititi nakonec po dobře přijatém i navštěvovaném Ragnaroku natočil ještě následujícího Thora s podtitulem Láska jako hrom, kde se snažil spojit ujetý humor s vážnější linkou. Podle většiny kritiků i fanoušků se mu to příliš nepovedlo.

V podcastu potvrdil, že v pátém Thorovi už nijak zapojený nebude. Místo toho se bude soustředit na vlastní projekty The Incal, Klara and the Sun a taky stále chystá vlastní Star Wars. A jaká je jeho budoucnost u Marvelu? „Máme otevřený vztah, a pokud se chtějí vídat s jinými lidmi, jsem za to rád. Jednoho dne bych se však s nimi do postele ještě vrátil,“ zasmál se.

Zdroj: Deadline, People

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný