26. listopadu 2023 06:00

Režisér Deadpoola 3 prozradil, jak ho propojí se Star Wars

Napjatě očekávaná marvelovka v sobě bude mít kus Star Wars.

Režisér napjatě očekávaného třetího Deadpoola uklidnil fanoušky. Shawn Levy (Free Guy, Noc v muzeu) totiž prozradil, že by film neměla zdržet pokračující stávka hollywoodských herců, jelikož se většina stihla natočit před jejím začátkem. Stále tak platí termín premiéry 2. května 2024, byť se široce spekuluje o přesunu na červenec.

Magazínu Esquire Levy taky prozradil, jak hodlá film propojit se Star Wars, konkrétně s jeho nejoblíbenější šestou epizodou s podtitulem Návrat Jediů, kterou viděl v kině nesčetněkrát. Fascinuje ho v ní zejména moment, kdy Darth Vader naznačí Lukeovi, že když se s ním nepřidá k temné straně Síly, tak to snad udělá Leia.

„Najednou jako by Vader zmáčknul špatné tlačítko. Řvoucí Luke vyskočí ze stínu a pustí se naplno do souboje lightsaberů. Co tomu předcházelo, těch čtyřicet sekund klidu následovaných emocemi a velkolepostí, mi navždy zůstane před očima a taky v srdci,“ vysvětlil Levy a jasně tak naznačil, že právě onu scénu parafrázuje v chystaném Deadpoolovi.

„Nastudoval jsem si, jak to bylo nasnímáno, jaká byla choreografie, rámování i tempo. Nadšený fanoušek Star Wars rozezná v Deadpoolovi scénu, která byla inspirována přesně tím momentem, který jsem viděl v kině před desítkami let. Bude to jako vzpomínka uchovaná navždy,“ zasnil se Levy.

Čtěte také: Star Wars představily tři nové filmy od velkých režisérů. Nabídnou něco jedinečného

Sluší se zmínit, že právě Levy byl jistou dobu jmenován mezi hlavními kandidáty na režii jednoho z příštích Star Wars projektů. Aktuálně připravované trojice filmů se však chopí Dave Filoni, Sharmeen Obaid-Chinoy a James Mangold.

Zdroj: Esquire, Gizmodo

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný