28. listopadu 2023 16:30

Seriálový Vetřelec ulovil první větší hvězdu. Slavný herec dostal klíčovou roli

Další Vetřelec se pomalu rýsuje a kromě postav známe také jména nových hereckých tváří. Hlavní hvězda přitom s tvůrcem nespolupracuje poprvé.

Kromě chystaného filmu Alien: Romulus, v němž řádění odolného mimozemského organismu kočíruje Fede Alvarez (Lesní duch, Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), se fanoušci slintajícího xenomorfa mohou těšit také na seriál připravovaný Noahem Hawleyem (Legion, seriál Fargo). Ten se má odehrávat zhruba 70 let v budoucnosti, tedy dávno před prvním Vetřelcem Ridleyho Scotta, který seriál produkuje. Do jedné z hlavních rolí projekt získal herce, s nímž Hawley spolupracoval už na čtvrté sérii Farga.

O androidech a superlidech

Oním hercem je Timothy Olyphant, nejvíce známý jako šerif Raylan Givens ze seriálů Strážce pořádku a Mandalorian. V novém Vetřelci si zahraje androida jménem Kirsh, jehož úlohou bude mentorování a výcvik Wendy, zvláštního hybrida, pokusu o super-člověka. Wendy by měla být vysoká, atletické postavy a vyhlížet trochu androgynně. V jejím těle je nicméně implantovaný mozek desetileté sestry vědce, který na projektu pracuje. Nedospělou superženu ztvární Sydney Chandler (To nic, drahá, Pistol), kromě syntetického Kirshe bude Wendy cvičit také vědkyně Dame Silvia (Essie Davis).

Čtěte také: Vetřelec není úplný výmysl. Parazitická vosička se na videu množí úplně stejně

V dalších rolích se objeví Alex Lawther jako voják CJ, Samuel Blenkin jako Boy Kavalier, Adarsh Gourav jako Slightly nebo Kit Young coby Tootles. Natáčení seriálu začalo v červenci 2023, bylo však zabrzděno stávkou herců. Dosud se podařilo dát dohromady většinu prvního dílu, štáb se ale vrátí na plac hned příští rok v lednu. Scénáře naštěstí byly dokončeny před vypuknutím stávky scenáristů.

Zdroje: Deadline/Collider

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný