30. října 2023 17:10

V čem bude seriálový Vetřelec jiný než filmy? Jeho tvůrce nabídl velmi zajímavý pohled na věc

Nové podrobnosti k seriálu ze světa Vetřelce slibují jiné pojetí i perspektivu.

Mnoho fanoušků Vetřelce s napětím vyhlíží jeho odbočku a návrat ke kořenům v podobě snímku Alien Romulus od Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě, Lesní duch) – obzvlášť když ho nedávno viděl a velice pochválil otec celé sci-fi hororové série Ridley Scott. Jenže zároveň se chystá možná ještě zajímavější seriál, který dostal jako showrunner na starost uznávaný Noah Hawley, stojící za seriály Legion a Fargo.

A právě Hawley teď magazínu SFFGazette prozradil více zajímavých detailů k vlastnímu pojetí Vetřelce. Jak už víme, má se netradičně odehrávat na Zemi v relativně blízké budoucnosti. „Dvouhodinový film můžete postavit na tom, jestli hrdinové přežijí. Ale když děláte seriál, tak je to málo, musíte mít linku, kterou udržíte po delší dobu,“ naznačil.

Popsal, že chtěl Vetřelce osvobodit z kosmických lodí, izolovaných základen nebo vězení a podívat se na situaci, ve které se nachází lidstvo. „Jaké je to na Zemi z technologického hlediska? Zaslouží si vůbec lidstvo, aby přežilo? To jsou otázky, které mi přišly dost zajímavé k dalšímu zkoumání,“ podotknul a zdůraznil, že jako nejvíce inspirativní mu z původního filmu přišla scéna, kdy vyjde najevo, že Ash (Ian Holm) je androidem.

Čtěte také: Vetřelec není úplný výmysl. Parazitická vosička se na videu množí úplně stejně

Série Vetřelec nezažívá poslední dobou úplně nejlepší období, tak doufejme, že ji chystaná dvojice projektů vrátí na správnou cestu. V poslední době udělala fanouškům radost alespoň povedená akční strategie Alien: Dark Descent.

Zdroj: SFFGazette

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný