21. října 2023 06:00

Jak se povedl nový Vetřelec? Ridley Scott už ho viděl a prozradil, co si o něm myslí

Tvůrce nového Vetřelce popsal, jak se snažil získat názor jednoho ze svých filmových vzorů.

Filmová série Vetřelec dostane v létě 2024 nového zástupce v podobě snímku s pracovním názvem Romulus. Jeho režisér Fede Alvazer (Smrt ve tmě, Lesní duch) už má hotový pracovní sestřih, který se rozhodl jako první pustit člověku nejpovolanějšímu – Ridleymu Scottovi, který režíroval kultovní jedničku, ale i snímky Prometheus a Covenant.

Jak to celé dopadlo, z něj v rámci nedávného rozhovoru vytáhl další slavný režisér Guilermo del Toro. „Všichni mě upozorňovali, že Ridley je fakt přísný kritik, obzvlášť co se filmů týče. Dost sepsul Blade Runnera 2049, kterého já považuji za mistrovské dílo. Prostě se mu těžko přijímala změna, když to bylo vlastně původně jeho dílo.... Říkal jsem si proto, že tady nemůžu vyhrát,“ naznačil Alvarez.

Vyrazil přimo za Scottem, jelikož chtěl jeho reakci vidět naživo, ale nakonec musel čekat celou projekci venku, protože mistr chtěl být při sledování sám. „Obával jsem se, že vyjde ven a poví mi, jak jsem zničil jeho odkaz. K mému překvapení řekl: Frede, nemám slov. Je to sakra skvělý.“

Podle Alvareze šlo o jeden z nejlepších momentů v jeho životě. „Slyšet takovou chválu od takové legendy, vyrazil mi tím dech.... Pak jsme se o filmu bavili ještě asi hodinu,“ pochlubil se a přihodil, že se mu uznání dostalo i za kvalitu dialogů, je totiž spoluautorem scénáře.

Čtěte také: Příběh a obsazení nového Vetřelce s podtitulem Romulus

Doufejme, že se v tomto případě budou slova velikána průkaznější než třeba v případě Jamese Camerona. Ten chválil nedávná pokračování svého Terminátora z rukou jiných režisérů, ale fanoušci je zrovna za dvakrát povedená nepovažovali.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný