28. dubna 2023 12:00

Vrátí se Sigourney Weaver v novém Vetřelci? Slavná herečka všechno definitivně vyjasnila

Kdo by si nepřál návrat ikonické hrdinky do série Vetřelec?

Ellen Ripleyová je jednou z nejsilnějších ženských hrdinek v dějinách kinematografie. Poprvé se objevila na plátně v roce 1979 v hororové sci-fi klasice Vetřelec a následně ve druhém, třetím a čtvrtém dílu. Její představitelka Sigourney Weaver teď v rozhovoru pro Total Film vysvětlila, jak je to s jejím spekulovaným návratem.

„Existoval Vetřelec, na kterém jsem ještě chtěla pracovat s Neillem Blomkampem, jenže jsme nedostali možnost ho natočit. Ale to už je dávno pryč,“ řekla a pak konstatovala, že její čas v sérii se uzavřel, stejně jako šance, že by ještě Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie) ještě oprášil pokračování s Ripleyovou.

Vysvětlila, že hlavní podíl na trvanlivosti Vetřelce i Ripleyové má duchovní otec celé série Ridley Scott. „Vytvořil ji jako ženu, která však zároveň nebyla tím bezbranným stvořením. Bylo štěstím, že jsem byla u toho,“ vysvětlila třiasedmdesátiletá herečka, která je stále ve skvělé formě, což dokazuje její nabitý pracovní kalendář.

Přesto se domnívá, že v případě Vetřelce je třeba předat žezlo nové generaci. „Existuje mnoho mladých hereček, které se mohou chopit tohohle typu role,“ podotkla. Jistě tím narážela i na pětadvacetiletou herečku Cailee Spaeny (Mare z Eastownu, Zlý časy v El Royale), hlavní hrdinku právě natáčeného projektu s pracovním názvem Alien: Romulus.

Zdroj: Games Radar

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky Vetřelec Ridley Scott Sigourney Weaverová Ellen Ripleyová

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný