5. března 2024 12:55

Šestihodinové peklo jen pro otrlé. Sci-fi propadák z Netflixu nabídne něco, na co možná nemáte odvahu

Pojem nastavovaná kaše ještě nikdy nedostal tak hmatatelnou podobu – další režisérské megalomanství je na obzoru!

Zack Snyder natočil vlastní variaci Star Wars pod názvem Rebel Moon a dopadlo to neslavně. První díl s podtitulem Zrozená z ohně pohořel u kritiků i diváků a ocenilo ho jen nejvěrnější jádro uctívačů tohoto tvůrce. Právě pro ně se chystá prodloužený režisérský sestřih, o němž se Snyder rozhovořil pro kanál I Minutemen.

Každý z obou dílů Rebel Moon by měl v novém sestřihu dostat asi hodinu navíc, celkově tak Rebel Moon vyjde na zhruba 6 hodin. Navíc prý přibude sex a násilí, přístupnost se tak změní z krotkého ratingu PG-13 na eRkový. Zda se tím sci-fi báchorka stane dospělejší podívanou, lze však už předem pochybovat.

Druhý Rebel Moon s podtitulem Jizvonoška odstartuje na streamu 19. dubna 2024. A kdy budou následovat delší verze obou snímků? „Vyjdou zřejmě současně a bude to později. Ještě nemáme konkrétní datum, ale myslím, že to bude v létě,“ upřesnil tvůrce.

Sledujte také: Vtipný trailer na české Star Wars vznikl díky umělé inteligenci

Vydávání tzv. Snyder Cutů už se stalo jeho specialitou a streamovací služby se jistě nezlobí, protože mají možnost, jak s relativně nízkými přidanými náklady ještě jednou protočit daný titul a šplhnout si u fanoušků. Skvělým příkladem jsou speciální verze Snyderových předchozích komiksovek Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti nebo Liga spravedlnosti Zacka Snydera.

Rebel Moon bude druhý život hodně potřebovat. První díl se totiž přes slavná jména i obří a nákladnou marketingovou kampaň (zahrnující i českou reklamu s Petrem Nárožným) stal až devátým nejsledovanějším pořadem Netflixu v roce 2023 a předběhly ho násobně levnější tituly. Rozpočet obou dílů činí 166 milionů dolarů.

Zdroj: The Playlist, Geek Culture

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný