4. března 2024 12:40

Star Wars v režii Karla Zemana: Zábavný trailer ukazuje krásnou sci-fi s legendami českého filmu

Hvězdné války od Karla Zemana – neříkejte, že vás to nikdy nenapadlo!

Legenda české kinematografie Karel Zeman vytvořil nezapomenutelné klenoty jako Cesta do pravěku, Vynález zkázy, Baron Prášil nebo Ukradená vzducholoď. Svým výtvarným a trikařským stylem ovlivnil generace filmařů, a mezi jeho obdivovatele se počítal i George Lucas, tvůrce Star Wars.

Český tvůrce David Spáčil alias Havran teď na svém youtubeovém kanálu zveřejnil trailer Star Wars, kdyby je režíroval právě Zeman. Podobně jako v případě jeho nedávné pecky Co kdyby Pelíšky režíroval Wes Anderson využil řadu nástrojů umělé inteligence. Vytvořil vtipnou koláž, v níž si dal záležet i na retro voiceoveru a mnoha zábavných detailech, které dávají celé věci další nostalgickou vrstvu.

Vtipným způsobem trefil i herecké obsazení: Václav Neckář jako Luke Hvězdochodec, Magda Vašáryová jako princezna Leia, Jaromír Hanzlík jako Han Sólo, Vlastimil Brodský jako Obiván Kenobi, František Peterka jako Čůbaka, Vladimír Menšík jako Lando Karlos, Zdeněk Srstka jako Mistr Jóda a Miloš Kopecký v roli arcilotra Palpepína. Obzvlášť pobavila Hanzlíkova hláška „Máte štěstí, že jedu kolem“, známá z klasiky Slavnosti sněženek.

Podívejte se také: Americké Pelíšky s Billem Murraym: Parádní trailer zábavně mění českou klasiku

Přestože AI výrazně zkracuje některé časově náročné fáze, přiznal autor, že mu dokončení celého díla zabralo desítky hodin. Včetně dolaďování a postprodukce se mu věnoval ve volných chvílích takřka dva měsíce.

Zdroj: Autorský text, Youtube

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný