6. ledna 2024 06:00

Americké Pelíšky s Billem Murraym: Parádní trailer zábavně mění českou klasiku

Česká sváteční klasika v péči věhlasného filmaře a legendárních herců.

Hořká komedie Pelíšky se rychle zařadila mezi české filmové klasiky. Sešla se v ní parádní sestava filmařských i hereckých osobností a všechno do sebe jedinečným způsobem zaklaplo. Kouzlo tohoto filmu je svým způsobem neopakovatelné, jenže proč si nezkusit představit, že by se ho pokusila napodobit mezinárodní produkce?

Jak by to dopadlo, ukazuje fiktivní trailer z youtubového kanálu Davida Spáčila, který při jeho tvorbě použil kombinaci nástrojů umělé inteligence. Podobně jako mnoho obdobných zahraničních videí si pro americké Pelíšky vybral režiséra Wese Andersona s jeho nezaměnitelným silně výtvarným stylem a originální volbou herců.

V roli Šebka tak můžeme vidět Billa Murrayho, jako jeho syna Michala pak Timothée Chalameta. Ale i zbytek obsazení stojí za to: Gene Hackman (Kraus), Adrien Brody (strejda Václav), Anjelica Huston (Šebková), Kara Hayward (Jindřiška) či Tilda Swinton (učitelka Eva). Nejvíc pobaví, když záběr odzoomuje na Sašu původně ztvárněného Jaroslavem Duškem, tentokrát v podání Dannyho Glovera.

Obraz obstaral nástroj Midjourney, voiceover Miroslava Donutila potom ElevenLabs, s textací pomáhal ChatGPT a s animací hned trojice programů, navíc však bylo potřeba vše postprodukčně dotáhnout, což už se neobešlo bez mnoha hodin tradiční lidské práce, jak slibuje tvůrce později ukázat v Making Of videu.

Zdroj: YT Davida Spáčila

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný