17. ledna 2024 18:42

Nicolas Cage promluvil o návratu do role Supermana: dopadlo to fakt podivně

Svět mohl konečně vidět, jak měl vypadat Nicolas Cage v nikdy neuskutečněné roli Supermana. Jenže vše dopadlo podle herce poněkud neuspokojivě.

Komiksoví fanoušci moc dobře vědí, že na konci devadesátých let chystal režisér Tim Burton vlastní film Superman Lives, kde se měl právě Cage ujmout hlavní role a z jehož příprav kolovaly dlouhé roku na internetu testovací záběry i fotky. Přestože to nedopadlo, Supermanem se alespoň v rámci camea Cage mohl stát vloni v komiksovce Flash. Jenže podle jeho čerstvých slov byl výsledek spolupráce dost zklamáním.

„Jak to dopadlo s Flashem? Nebyl jsem naštvaný, ale dejme tomu, že rozčarovaný. Když jsem viděl výsledek, říkal jsem si, že takhle mě přece ani nenatočili... bylo to celé, jen aby mě vyfotili a pak nějak animovali? Ať už to udělali prostřednictvím CGI nebo umělé inteligence, tak ohledně tvůrčího procesu ke mě rozhodně nebyli upřímní. Takže jsem byl zmatený,“ vysvětlil Cage magazínu Deadline.

Přesto přiznal, že byl rád, když mohl vidět alespoň na okamžik oblek navržený oscarovou Colleen Atwoodovou nebo podobu Supermana, kterou tehdy sám pomáhal zhmotnit: „Chtěl jsem, aby měl dlouhé samurajské vlasy a působil zranitelně – měl klid v očích a skoro nemrkal. Byl jsem fakt šťastný, když se mi ozvali.“

Když viděl postavu na plátně, měl přesto divný pocit. „Prostě to nevypadalo dobře. Jasně, Superman je mimozemšťan z cizí planety, takže CGI dávalo smysl, jak nevypadalo reálně, jakoby tomu ani netlouklo srdce. Svým způsobem to vlastně můžu vnímat tak, že se to povedlo,“ uzavřel šedesátiletý herec, který aktuálně sklízí chválu za hlavní roli v nápadité satiře To se mi snad zdá.

Zdroj: Screen Rant, Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný