21. ledna 2024 06:05

Paul Walker odmítl roli Supermana, i když mu nabízeli pohádkovou sumu

Slavný herec se měl stát komiksovou ikonou, ale nakonec se rozhodl svou kariéru nasměrovat jinam.

Paul Walker si získal slávu a uznání v akční sérii Rychle a zběsile, která se po jeho tragickém úmrtí v roce 2013 už nikdy úplně nevrátila do původních kolejí. Dokumentární film I Am Paul Walker však potvrdil, že byl skutečně velice blízko k získání role Clarka Kenta neboli Supermana.

„Absolvoval kamerové zkoušky, šlo o smlouvu za deset milionů dolarů a byl favoritem,“ prozradil jeho tehdejší manažer Matt Luber. Walker byl tehdy vážně nalomený, ale přestože nabídka působila neodolatelně, instinktivně se jí vzpíral. „Věděl jsem, že se mu nechtělo dělat tři nebo čtyři Supermany a být pak pro diváky Supermanem až do konce života,“ popsal jeho dablér a dlouholetý kamarád Oakley Lehman.

Vše Walkerovi definitivně došlo právě na navazujících zkouškách. „Říkal mi tehdy, že když ho nasoukali do kápě, elasťáků a holínek, tak si uvědomil, že tohle fakt není on,“ uzavřel Luber. Walker se měl stát poprvé Supermanem ve snímku Superman Flyby, který tehdy chystal J.J. Abrams, ale nakonec se nedočkal realizace.

„Na té franšíze jsem mohl vydělat bambilion dolarů. Mohl bych si koupit vlastní letku stíhaček nebo soukromý ostrov. Jenže na svůj životní styl vážně nepotřebuju takové množství peněz,“ řekl Walker o Supermanovi už v roce 2003.

Čtěte také: Dcera zesnulého herce Walkera se vdala. Fanoušci plakali, když viděli, kdo ji vede k oltáři

V roce 2006 si hrdinu zahrál Brandon Routh ve snímku Superman se vrací, ale s nevelkým úspěchem. Byl tedy vystřídán Henry Cavillem, který si pláštěnku poprvé navléknul ve filmu Muž z oceli (2013). Příštím Supermanem v kompletním restartu DC univerza filmem Superman: Legacy bude třicetiletý David Corenswet (seriál Hollywood, Pearl).

Zdroj: Deadline, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný