21. listopadu 2023 17:05

Hvězda Šíleného Maxe dostala roli hlavního padoucha v novém Supermanovi

Nový Superman našel hereckého představitele pro legendárního záporáka Lexe Luthora.

Těžko hledat pověstnějšího komiksového padoucha, než jakým je Lex Luthor. V nadcházejícím filmu Superman: Legacy ho ztvární třiatřicetiletý britský herec Nicholas Hoult, který tak opět půjde dohola podobně jako v jedné ze svých nejslavnějších rolí Nuxe z akčního spektáklu Šílený Max: Zběsilá cesta.

Hoult je momentálně jedním z nejžádanějších herců v Hollywoodu. Zazářil už jako dítě po boku Hugha Granta v romantické komedii Jak na věc (2002), pak ztvárnil například Beasta v komiksové sérii X-Men. V poslední době se ujal hlavních rolí například ve filmech Tolkien, Menu či Reinfield. Objeví se i v novince Juror #2 od Clinta Eastwooda nebo hororovém Nosferatu od Roberta Eggerse. Zářil taky jako prostopášný panovník Petr III. Ruský i jeho dvojník Pugačev po boku Elle Fanning v satirickém seriálu Veliká.

V roli Luthora má na co navazovat – v minulosti se tohoto šíleného vědce ujali Gene Hackman, Kevin Spacey či Jesse Eisenberg. Jako nového a mladšího Supermana uvidíme Davida Corensweta (Pearl, seriál Hollywood), jeho lásku Lois Lane ztvární Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová). Další záporačkou zvanou The Engineer pak bude venezuelská herečka María Gabriela de Faría (The Exorcism of God).

Nového Supermana napsal i zrežíruje James Gunn (Strážci Galaxie), nový šéf DC Studios, který jím chce restartovat kompletně celé univerzum. Posledním snímkem dobíhajícího DCEU tak bude Aquaman a ztracené království s premiérou 21. prosince 2023.

Zdroj: Deadline, Gizmodo

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný