8. února 2024 13:00

Jak skončí Duna 2? Režisér přiznal nemilé překvapení, Nolan mezitím nešetří chválou

Fanoušci knižní předlohy budou nadšení, ostatní zřejmě trochu zmatení.

Duna: Část druhá už brzy na plátně dopoví příběh první nejslavnější knihy z populární sci-fi série od Franka Herberta. Její režisér Denis Villeneuve teď pro magazín Vanity Fair zopakoval, že se finální část filmu bude dost přesně držet předlohy. Aniž bychom spoilerovali, tak můžeme konstatovat, že ne všechny otázky a konflikty budou zodpovězeny a dořešeny.

„Kniha Duna končí začátkem něčeho, co se vymyká kontrole, a došel jsem k názoru, že je to velmi silný konec. Mám pocit, že oba filmy dotvářejí adaptaci knihy, z čehož mám velmi dobrý pocit,“ zdůraznil Villeneuve a doplnil, že se mu skutečně v hlavě rýsuje další film adaptující knihu Spasitel Duny. Ten by měl propojit mnoho motivů a dopovědět příběh Paula Atreida (Timothée Chalamet).

Třetí film však s nejvyšší pravděpodobností vznikne až s několikaletým odstupem a Villeneuve by se mezitím mohl věnovat úplně jinému projektu. Spasitel Duny se totiž odehrává 12 let po ději původní knihy, což zřejmě bude chtít režisér alespoň částečně respektovat, aby nechal herce přirozeně zestárnout.

Čtěte také: Bude Duna 2 velkým finále série? Kdepak, všechno je najednou jinak

Mezi první šťastlivce, kteří už dvojku viděli, se počítá slavný filmař Christopher Nolan (Oppenheimer, Temný rytíř, Počátek). V podcastu Raiders of the Lost, kde si povídal právě s Villeneuvem, filmu složil největší poklonu.

„Pro mě je dvojka Duny tím, čím byl pro Star Wars snímek Impérium vrací úder, což je můj vůbec nejoblíbenější Star Wars film. Myslím, že jde o neuvěřitelně vzrušující rozvedení všeho představeného v prvním dílu,“ pochválil Nolan, na což Villeneuve odpověděl, že takové srovnání je pro něj obrovským komplimentem.

Druhá Duna představí kromě hrdinů z prvního filmu také nové postavy, jimiž budou princezna Irulan (Florence Pugh), Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler), císař Shaddam IV. (Christopher Walken), Lady Margot (Léa Seydoux) nebo Shishakli (Souheila Yacoub).

Do českých kin film vstoupí už 29. února 2024.

Zdroj: Geek Tyrant, The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný