2. února 2024 17:35

Totální úlet při propagaci Duny 2: Kyblík na popcorn potěšil zvrhlíky, herci jen kroutí hlavou

Kdepak udělalo propagační oddělení chybu? Nebo snad šlo o záměr?

Už jen necelý měsíc zbývá do odložené premiéry druhé filmové Duny. Natěšené fanoušky sci-fi spektáklu mezitím žhaví nejen čerstvé upoutávky nebo množící se rozhovory s herci a tvůrci, ale nejnověji taky jeden z propagačních předmětů, který k projekcím filmu představila síť amerických kin AMC.

Jde o prudce originální kyblík na popcorn, jehož víčko má evokovat pouštního červa z planety Arrakis. Jako první zaujal filmového kritika Crise Parkera, jehož příspěvek nepřekvapivě vyvolal vlnu reakcí i sdílení. Tvar okamžitě vyvolal přirovnání k mužské sexuální pomůcce, ale objevila se i teorie, že strčením ruky do zející zubaté tlamy vlastně můžou diváci okusit vlastní obdobu Gom džabáru – zkoušky, kterou příslušnice sesterstva Bene Gesserit testují odvahu a vůli adeptů v situaci extrémní bolesti a strachu.

Kyblík stihl mezitím získat takovou slávu, že se dostal do talkshow Jimmyho Kimmela, kam zavítala hned čtveřice hvězd filmu – Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler a Florence Pugh. „Ne, díky, fakt si nedám,“ odpověděla Zendaya na Kimmelovu výzvu, aby si sáhla dovnitř pro popcorn. Odvážil se Chalamet, ale dost bojoval se zuby červa. „Kdo to vyrobil? Tohle mi fakt nepřijde v pohodě. Je to celé špatně,“ okomentovala předmět se sarkastickou pohoršeností Florence Pugh.

Čtěte také: Kdy bude Duna 3? Hlavní hrdina prozradil jeden nečekaný návrat

Do českých kin se snad něco podobného nedostane. Každopádně Duna: Část druhá tam odstartuje už 29. února 2024.

Zdroj: Kotaku, A.V. Club

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický