1. února 2024 12:35

Nejdivnější sci-fi pecka má pokračování. Úchvatný první trailer je plný hvězd i záhad

Oznamovací trailer hry Death Stranding 2 On The Beach

Jednička přepsala způsob, jakým se díváme na vysokorozpočtové hry. Dvojka podle všeho nehodlá uhnout z nekompromisní cesty dlážděné temnou symbolikou.

Death Stranding, sci-fi akční adventura o nutnosti propojení lidstva čelícího nadpřirozenému smrtelnému fenoménu, si v roce 2019 získala mnoho oddaných příznivců i odpůrců. Její trvanlivé kvality potvrdila nejen řada ocenění, ale taky skutečnost, že se mezitím dočkala remasteru pro PlayStation 5, verze pro PC a čerstvě dokonce i pro Mac a iOS – ano, rozběhnete ji i na nejnovějších iPhonech.

Její pokračování už dostalo oficiální název Death Stranding 2: On The Beach a taky novou takřka desetiminutovou upoutávku v níž se vrací hlavní hrdinové z jedničky jako Sama Bridges (Norman Reedus) a Fragile (Léa Seydoux), stejně jako hlavní padouch Higgs Monaghan (Troy Baker), jehož tentokrát můžeme vidět v bizarní goth rockové podobě s kytarou, která zabíjí energetickými výboji. Samozřejmě nechybí ani dítě BB-28 neboli Lou.

Z nových představitelů můžeme zmínit herečky Elle Fanning (Veliká, Zloba: Královna černé magie) a Šiori Kucuna (Deadpool 2 a 3) nebo dvojici režisérů netradičně v herecké poloze - jsou jimi George Miller (série Šílený Max) a Fatih Akin (Odnikud, Proti zdi), který se ujme role upovídané loutky, která bude Samovým novým společníkem.

Uznávaný tvůrce Hideo Kodžima slibuje rozšíření příběhu po celé planetě Zemi, po níž se budeme pohybovat plavidlem DHV Magellan sloužícím zároveň jako sídlo společnosti Drawbridge. Video ukazuje třeba robotické psy s drápovitými obličeji a další rozplétání záhady týkající se látky chiralium. Hratelnost podle všeho bude navazovat na originál – opět tak půjde hlavně o bezpečné doručování zásilek a spojování izolovaných komunit.

Čtěte také: Od testovacího projektu k populární mlátičce. Slavná videohra Tekken slaví třicátiny

Death Stranding 2: On The Beach vyjde opět prvotně pouze na PlayStation 5 a bohužel až v roce 2025. Kojima Productions chystají taky hranou filmovou adaptaci ve spolupráci s oceňovanou společností A24 (Ex Machina, Mluv se mnou, Všechno, všude, najednou)

Zdroj: Polygon, Game Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný