25. ledna 2024 13:05

Netflix zrušil už natočený film. Novou sci-fi s mimozemšťany nikdy neuvidíme

Rušení téměř hotových filmů je smutnou součástí dnešní doby. Tentokrát to odnesl zajímavě znějící projekt s Halle Berry v hlavní roli.

Není to poprvé, co studio zařízlo téměř dokončený snímek, na němž spousta lidí nechala spoustu práce. Za nejznámější příklad platí Batgirl od studia Warner Bros., která v rámci svého vzniku spolykala 90 milionů dolarů, nebo projekt Johna Ceny Coyote vs. Acme. Sci-fi projekt The Mothership z produkce streamovací služby Netflix s Halle Berry se po určitých problémech stal další „obětí“.

Příliš pozdě na přetáčky

Halle Berry hraje ve filmu Saru Morse, žijící na farmě s manželem a dětmi. Manžel však jednoho dne beze stopy zmizí a Sara zůstane na domácnost sama. Pod jejím domem se náhle objeví mimozemský objekt, jenž by mohl celou záhadu pomoci objasnit. Netflix zpočátku vkládal do projektu určité naděje, dokonce zveřejnil krátkou ukázku. Brzy se však ukázalo, že výsledný materiál není příliš uspokojivý a bude třeba rozsáhlých přetáček. To by se ale studiu značně prodražilo, dětští herci navíc od doby natáčení zestárli. A tak Netflixu nezbylo nic jiného než projekt, jemuž chyběla už „jen“ postprodukce, po dlouhém zvažování zrušit.

Čtěte také: Nejlepší české filmy 2023: Sci-fi, dokument i film podle skutečných událostí

Je to škoda, námět zněl více než slibně, herečka ale stran své kariéry strádat nebude. Pro Netflix bude účinkovat v akčním thrilleru The Union, jehož hlavní hrdina, dělník s tváří Marka Wahlberga, se kvůli lásce ze střední zaplete do zrádného světa špionáže. Zároveň Netflix podpořil režijní debut Halle Berry nazvaný Modřiny, jenž měl premiéru na festivalu v Torontu. Hrdinkou filmu je zneuznaná profesionální zápasnice, která napravuje vztah se svým synem.

Zdroje: Variety/Hollywood Reporter

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný