10. ledna 2024 13:25

Nejočekávanější sci-fi seriál roku jede v novém českém traileru na plné otáčky

Velký český trailer sci-fi seriálu Problém tří těles

Všechno nasvědčuje tomu, že se blíží největší seriálová událost pro skutečné sci-fi fanoušky.

Dlouhé roky kutili oceňovaní tvůrci seriálové Hry o trůny skutečně náročnou adaptaci populární knižní sci-fi trilogie Vzpomínka na Zemi od čínského spisovatele Liou Cch’-sina. Její první díl Problém tří těles začíná skutečně mysteriózně a podobný přístup zvolil i čerstvý trailer, který divákům neznalým předlohy pořádně zamotá hlavu.

Trailer hodně naznačuje, ale je jasné, že podstatu hrozby a celé děsivé tajemství samozřejmě nenaservíruje. Už z ukázky je evidentní, že příběh upozadí čínskou perspektivu a složení hrdinů bude daleko více mezinárodní. Dvojice tvůrců David Benioff a D. B. Weiss (Hra o trůny) k sobě přibrala ještě Alexandera Wooa (Teror, True Blood) a všichni slibují, že přestože mnoho pasáží z knihy zabývající se obecně společností či třeba astrofyzikou vlastně nešlo zfilmovat, podstatné složky zachovali.

„Doufáme, že se nám podařilo převést celkový zážitek z knih, i když třeba ne se všemi detaily. Myslíme, že jsme přenesli pocit úžasu a obrovského měřítka, kdy problémy už nejsou pouze problémy jednotlivce nebo dokonce národa, ale celého lidského druhu,“ naznačil Woo. Osm hodinových epizod první série by mělo pokrýt stejnojmennou první knihu.

Čtěte také: 50 nejlepších sci-fi všech dob

Obě navazující knihy Temný les i Vzpomínka na Zemi jsou ještě delší, takže jistě existuje možnost seriál roztáhnout na více než pouhé tři sezóny. V hlavních rolích se objeví Benedict Wong, Eiza González, Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly či Jonathan Pryce. Příběh s rozpětím několika století začíná v šedesátých letech v době čínské kulturní revoluce.

Problém tří těles zamíří na stream už 21. března 2024. Těšíte se?

Zdroj: Collider, The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický