3. července 2023 16:50

Bude Duna 2 velkým finále série? Kdepak, všechno je najednou jinak

Filmové zpracování Duny nakonec překročí příběh původního románu. Všechno je ale malinko složitější.

Pokud vás navnadil velkolepý nový trailer Dunu 2, která vtrhne do českých kin už 2. listopadu, a nemůžete se dočkat návratu na pouštní planetu Arrakis, máme pro vás dobrou zprávu. Nevrátíte se tam naposledy. Prestižní magazín Deadline potvrdil zprávu, že se chystá třetí díl.

Není třeba se však obávat, že by dvojka nedokončila hlavní příběh z původního románu, v němž si Paul Atreides (Timothée Chalamet), Chani (Zendaya) a armáda Fremenů dojdou pro pomstu a podaří se jim taky něco, co by se dalo považovat za zázrak... ne, pokud neznáte knihu, nebudeme spoilerovat.

Trojka má totiž zpracovávat druhý román Franka Herberta s názvem Spasitel Duny, který se odehrává přibližně 12 let po ději toho původního, takže se dá počítat s tím, že i režisér Denis Villneuve ponechá hercům čas zestárnout, jelikož se příběh stále točí zejména okolo Paula, jeho blízkých i rivalů. Paul v něm čelí rozsáhlému spiknutí, které zahrnuje i některé jeho předchozí spojence.

Spasitel Duny ve filmové podobě dosud nevznikl, zpracovala ho však třídílná televizní minisérie Děti planety Duny, která vznikla v roce 2003 především na pražském Barrandově.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný