8. února 2024 11:50

Avatar 6 a 7? James Cameron má s modrou sci-fi ságou fascinující plány

Slavný režisér chce rozšířit své sci-fi univerzum daleko za původně plánovaný obzor.

Třetí Avatar se momentálně nachází ve stádiu postprodukce, tedy výroby mimořádně náročných speciálních efektů. V kinech ho uvidíme až před Vánoci roku 2025. Už brzy sedmdesátiletý tvůrce celé série James Cameron teď překvapil prohlášením v týdeníku People, když naznačil, že pátý díl s premiérou na konci roku 2031 zřejmě nebude konečnou.

„Pátý film je kompletně napsaný a mám nápady na šestý a sedmý, i když tou dobou už budu pravděpodobně předávat štafetu dál," řekl Cameron. "Chci říct, že mě dohání smrtelnost, ale že nás vážně baví, co děláme. Pracujeme se skvělými lidmi."

Původní pentalogii by tak natočil sám Železný Jim, následně by režii předal někomu mladšímu. Magazín Screen Rant okamžitě přišel se seznamem nejvhodnějších kandidátů – objevují se v něm jména jako Denis Villeneuve (Duna, Blade Runner 2049, Příchozí), Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů, Looper, Na nože), Jordan Peele (Uteč, My, Nene) nebo dokonce Sofia Coppola (Ztraceno v překladu, Maria Antoinetta).

Čtěte také: Avatar 5: Co nám finále velkolepé ságy ukáže přímo na Zemi?

Cameron tak bude věnovat práci na příběhu souvisejícím s planetou Pandora minimálně třicet let života, což přijde spoustě jeho fanoušků škoda a raději by viděli ještě nějakou jinou vizi, jako spekulovaný snímek o nukleární zkáze na konci 2. světové války, což má být jeho vysněný projekt.

Hvězdný filmař připustil, že se ho lidé často ptají, proč se tak dlouho zasekl na jedné látce. „Protože když se s lidmi sblížíte, proč byste to promarnili? Proč byste začínali znovu s něčím jiným, co by vás nemuselo tak propojit?“, vysvětlil. Zároveň dodal, že mnoho slavných filmařů se realizovalo v mnohodílných ságách – George Lucas měl Star Wars, Gene Roddenberry potom Star Trek.

Zdroj: People, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný