Podívejte se na všechny nové scény se Sheldonem a přečtěte si jejich vysvětlení

Scény s dospělým Sheldonem přidaly celému finále extra emocionální šťávu.

Poslední dvojice epizod po sedmi sezónách uzavřela seriál Malý Sheldon, v němž jsme kromě pohřbu Sheldonova otce George mohli nahlédnout také na dospělého Sheldona (Jim Parsons), jak všechny své vzpomínky sepisuje do pamětí, a do celého procesu mu vstupuje jeho manželka Amy (Mayim Bialik), upřednostňující řešení aktuálních rodinných problémů.

POZOR, následují spoilery!

Fanoušci Teorie velkého třesku moc dobře vědí, že se Sheldon o svém otci nikdy nevyjadřoval moc uctivě, ale právě skrze sepisování vzpomínek a zkušenosti, které získal skrze vlastní rodinný život, si uvědomí, že měl v mládí vlastně ideální zázemí. Připomene mu to také Amy, když nazve jeho rodiče "tím největším darem".

Čtěte také: 9 nejlepších odkazů na Star Trek v Teorii velkého třesku

Mladý Sheldon (Iain Armitage) lituje, že nakonec nepromluvil na otcově pohřbu. Jeho truchlící matka Mary (Zoe Perry) se více než kdy dřív přimkne k víře a požádá Coopera i jeho sestru Missy (Raegan Revord), zda by se nenechali pokřtít. Sheldon svolí, přestože celý obřad považuje za pověrčivý nesmysl, a navíc se bojí bakterií ve křtícím bazénku. Zatímco sestra v poslední chvíli vycouvá, Sheldon vytrvá a vše vysvětlí tím, že sice "nevěří v Boha, ale věří ve svou mámu". Křest však absolvuje po svém, v potápěčském obleku.

Sestřih scén dospělého Sheldona a Amy ukazuje, že dostali zhruba pět minut prostoru. Absolvují při něm vtipnou manželskou rozepři, kterou si on interpretuje jako důkaz, že to mezi nimi má stále grády. Amy však ze situace, kdy se ho snaží dostat na hokejový zápas jeho syna Leonarda, protože by mu to udělalo velkou radost, není zrovna nadšená.

Sheldon projevuje všechny své obvyklé asociální tendence, ale nakonec ho obměkčí i vřelý způsob, kterým Amy zareaguje na část jeho textu o zlomovém období, kdy odešel na Caltech. Když odcházejí, Sheldon nakonec dokonce svolí, že si oblékne dres synova týmu a chvíli tak bude předstírat, že ho zajímá sport a fanouškovství. Amy vše uzavře poznámkou: „Jo, a mimochodem, naše dcera chce chodit na kurzy herectví.“ – „Říkal jsem ti, že ji nemáme dávat Penny na hlídání,“ odvětí Sheldon.

Celý příběh končí pohledem na Sheldona omámeného prvním příchodem do hlavní budovy Caltechu. Profesor, kterého mimochodem hraje dlouholetý vědecký konzultant pro Teorii velkého třesku David Salzberg, se ho zeptá: „Neztratil jste se?“„Naopak, jsem přesně tam, kde bych měl být,“ odpoví budoucí držitel Nobelovy ceny v poslední větě seriálu.

Zdroj: CBR, USA Today

Video: Trailer seriálu Malý Sheldon

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný