10. června 2024 13:35

Call of Duty: Black Ops 6 ukazuje v prvním traileru dvě kontroverzní novinky

Gameplay trailer hry Call of Duty – Black Ops 6.mp4

Spolu s ukázkou plnou přestřelené akce i mnohonásobných spiknutí přišly i poněkud zneklidňující zprávy o technické stránce hry.

Call of Duty jde v Black Ops 6 cestou mírného pokroku. Jistě nebude vonět všem, protože míří k ještě větší arkádě, která navíc bude vyžadovat permanentní připojení k internetu, a to i v případě hraní singleplayerové kampaně.

První gameplay trailer hezky načrtává příběh odehrávající se v první polovině 90. let po rozpadu východního bloku. Je tady však válka v Zálivu a špinavé machinace v CIA, které učiní z hrdinů série Franka Woodse a Troye Marshalla psance. Budou muset naverbovat vlastní tým stínových agentů, k nimž patří i nováčci jako technický génius Felix Neumann a záhadný zabiják Sevanti Dumas. Vrací se i nečitelný manipulátor Russell Adler.

O pestřejší hratelnost se mají postarat lokace rozeseté po celém světě, míchající stealth hratelnost, různé možnosti postupu i otevřené bitvy na větších územích – speciální zmínky se dočkal úkol zahrnující vykradení kasina kdesi v jižní Evropě. Opět nebude chybět možnost ovlivnit vyznění mise pomocí konverzací a výzvědné činnosti ani centrála sloužící jako ústředí, tentokrát v pobřežní usedlosti, v níž předtím operovala sovětská KGB.

Čtěte také: Režiséra jednoho z nejblbějších filmů roku překvapily tragické recenze. Dříve točil jen pecky

Jako skuteční akční hrdinové si mají hráči připadat díky novému systému pohybu omnimovement, který znamená běh, skákání i skluzy do libovolného směru. „Umožní řetězit manévry jako klouzání, potápění i různé pozice vleže v plném rozsahu 360 stupňů,“ lákají vývojáři ze studií Treyarch a Raven Software, kteří na hře pracovali. Skvěle má systém působit třeba při přepadávání nepřátel za rohem nebo za dveřmi.

Mnoho otázek vyvolala informace, že hra bude ve všech režimech vyžadovat kvalitní připojení k internetu. Důvodem jsou prý textury v tak vysoké kvalitě, že aby se zmenšila velikost lokální instalace, bude je hra streamovat z cloudu. Při instalaci všech režimů ale má Black Ops 6 i přesto na úložišti Xboxu Series X zabrat brutálních 310 GB. Zvláštní...

Call of Duty: Black Ops 6 vychází 25. října 2024 pro Windows (Steam, Battle.net, MS Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series. Poprvé v rámci série bude hra od prvního dne k dispozici předplatitelům Game Passu.

Zdroj: Polygon, Eurogamer

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný