21. června 2024 15:20

Jedny z největších akčních scén všech dob. Nový trailer Gladiátora 2 nadchl vyvolené diváky

Čerstvá projekce za zavřenými dveřmi prý mnohým divákům vyrazila dech.

Studio Paramount pustilo ukázky z Gladiátora 2 další skupině diváků, tentokrát na přehlídce CineEurope 2024 v Barceloně. Mělo jít o dosud nepředstavenou sekvenci scén ukazující hlavního hrdinu Lucia v podání Paula Mescala po boku bývalého armádního velitele, který bude mít tvář Pedra Pascala. Vše doplnil i zcela nový trailer, díky čemuž se stal chystaný spektákl nejvíce diskutovanou záležitostí celé akce.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Šuškandu jistě podpořil i doprovodný komentář režiséra Ridleyho Scotta, který s jistotou prohlásil, že přestože Gladiátor čekal na pokračování takřka čtvrt století, stálo čekání za to, jelikož mu umožnilo natočit film díky technologickému pokroku daleko rozmáchlejším způsobem. „Uvidíte jedny z největších bojových scén, jaké kdy byly nafilmovány,“ přidal se Mark Viane, šéf distribuce Paramountu.

Jak je dobře známo, hlavním hrdinou filmu bude Lucius, jehož jsme v originále poznali ještě jako chlapce, syna Lucilly a synovce nelítostného Commoda (Joaquin Phoenix). Když Commodus v závěru Gladiátora zemřel rukou Maxima (Russell Crowe), znamenalo to pro mladého chlapce svým způsobem osvobození.

Režisér nedávno vysvětlil, že výchozím bodem filmu bude situace, kdy se Lucius vrací do centra dění poté, co žil dlouhou dobu v ústraní. „Ztratil kontakt se svou matkou a ona neví, kde je a dokonce si myslí, že by mohl být po smrti,“ nastínil Scott. Roli matky Lucilly si zopakuje Connie Nielsen.

Příběh bude pohánět vzpoura mocného římského úředníka (Denzel Washington), který má na starost gladiátorské hry a rozhodne se Lucia využít v tajném tažení proti dvojici císařů Caracallovi (Fred Hechinger) a Getovi (Joseph Quinn). Střípky z příběhu si šlo poskládat i z prvních ukázek za zavřenými dveřmi, o nichž jsme už psali.

Gladiátor 2 dorazí do českých kin 21. listopadu 2024.

Zdroj: Variety, Geek Tyrant

Video: Trailer filmu Gladiátor

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný