15. června 2024 11:20

První fotky nového Gladiátora: Nástupce Russella Crowea zatím budí rozpaky

Zatímco fanoušci dostávají první pohled na nového hrdinu, představitel toho původního Russell Crowe vyjádřil vážné pochybnosti o směru, kterým se pokračování ubírá.

Druhý Gladiátor vtrhne na plátna už před koncem roku 2024 a deníku Daily Mail se podařilo získat několik snímků ze zákulisí dotáček, které se konají u města Hove na jihoanglickém pobřeží. Je na nich vidět natáčení velké bojové scény a zejména osmadvacetiletý Paul Mescal jako představitel nového hlavního hrdiny Lucia.

Snímky ho ukazují, jak si užívá cigaretu v pauze mezi klapkami – zakrvácený, zpocený a zablácený, v prakticky totožné zbroji, jakou si pamatujeme od Maxima (Russell Crowe), hrdiny původního filmu. Na sociálních sítích už se rozjela debata, zda bude Mescal vzbuzovat podobný respekt jako Crowe, když nevypadá tolik testosteronově a nedohání to ani extra vypracovanou postavou, i když video z jeho dřiny ve fitku oběhly internet.

Jak je známo, novinka se zaměří na postavu Lucia Vera, který byl v originále teprve chlapcem a jehož strýc Commodus (Joaquin Phoenix) zemřel v aréně rukou Maxima. Po boku vycházející hvězdy Mescala (Aftersun, Temná dcera) uvidíme herecká esa, jakými jsou Denzel Washington, Pedro Pascal, Barry Keoghan, Connie Nielsen nebo Derek Jacobi.

Russell Crowe se o pokračování původně vyjadřoval povzbudivě, ale v čerstvém rozhovoru s Kylem Meredithem vyjádřil pochybnosti, zda film ctí ducha originálu i odkaz jeho hrdiny: „Moje postava je mrtvá, nemám tedy žádný vliv na to, co vzniká. Slyšel jsem ale několik informací, po nichž jsem reagoval: Ne, tohle rozhodně není cesta, jakou by se to mělo ubírat. Nemůžu ale říct nic otevřeně, není to moje věc, jsem pod drnem. Zkrátka, počkejme si, jak to dopadne.“

Druhý Gladiátor to bude mít v kinech hodně složité. Kvůli komplikacím při natáčení údajně rozpočet nabobtnal z plánovaných 165 milionů dolarů na závratných 310 milionů, což znamená, že film bude muset utržit minimálně dvojnásobek, aby pokryl veškeré náklady a začal vydělávat. Připomeňme, že tržby originálu činily 465 milionů a minulý film režiséra Ridleyho Scotta, který byl loňský Napoleon, skončil jako obří propadák s pouhými 221 miliony.

Gladiátor 2 vstoupí do českých kin 14. listopadu 2024.

Zdroj: Daily Mail, Total Film

Video, které jste mohli minout: Trailer druhé řady Rodu draka

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný