19. února 2024 15:05

Zlámal si obě nohy, ale měsíc pracoval dál. Russell Crowe zavzpomínal na drsný úraz při natáčení

Po pekelném natáčení si musel dát dlouhou a zaslouženou pauzu.

Russell Crowe v aktuálním rozhovoru s magazínem People přiznal trvalé následky, které na jeho těle zanechalo natáčení dobrodružného historického filmu Robin Hood z roku 2010. Spolupracoval na něm se svým oblíbeným režisérem Ridley Scottem, s nímž vytvořil i snímky Gladiátor, Dobrý ročník, Labyrint lží a Americký gangster. Žádný z nich ho však nebolel tolik jako příběh legendárního anglického zbojníka.

Původně se zdálo, že by mohlo jít o menší zranění, jaká se při natáčení stávají celkem často. „Šlo o seskok z hradního portálu na nerovný podklad tvrdý jako kámen. Měli jsme si připravit půdu a zakopat pružnou podložku, ale spěchali jsme, abychom stihli záběr za slábnoucího světla. Kolem byla stovka komparzistů, vzduchem létaly šípy a hořící kotle měly podpálit celý hrad, takže jsem věděl, že prostě nemůžu vycouvat. Když jsem skákal, pamatuji si, jak mi v hlavě jelo, že tohle bude bolet,“ popsal Crowe.

A nemýlil se. Dopad na nerovné podloží nebyl zrovna hladký a ucítil jakoby mu tělem projel elektrický šok. „Šlo o velký film, takže se s tím člověk prostě popere, ale poslední měsíc byl fakt složitý, několik týdnů pro mě bylo obtížné postavit se na nohy a chodit,“ vysvětlil a doplnil, že o zranění s produkcí nemluvil ani si nevzal den volna. Prostě se rozhodl vše přetrpět, aby to měl co nejdříve za sebou.

Čtěte také: Nový Rambo? Sylvester Stallone prozradil, komu chce slavnou roli předat. Jde o velkou hollywoodskou hvězdu

Deset let poté se mu vrátily v podobných místech bolesti a vyrazil proto k odborníkovi. Při pohledu na snímky z rentgenu se ho zeptal, kdy měl zlomené nohy, když viděl na snímcích pozůstatky zlomenin obou holenních kostí. „Evidentně jsem ten film dokončil se zlomenýma nohama... Žádná sádra, žádné dlahy, žádné prášky proti bolesti, prostě jsem chodil do práce a časem se to zahojilo samo,“ popsal Crowe.

Přestože je zřejmé, že nešlo o regulérní, ale "pouze" únavové zlomeniny, pořád platí, že když se australský drsňák po Robinu Hoodovi vrátil k fyzické přípravě, bylo to pro roli ve filmu s dost přiléhavým názvem – Muž z oceli.

Zdroj: People, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný