11. listopadu 2023 07:19

Gladiátor 2 bude šokovat nezvyklou akční scénou. Popsal ji sám režisér

Pokračování historického megahitu vzniká za speciálních podmínek.

Natáčení druhého Gladiátora sice přerušila stávka hollywoodských herců a dlouho nebylo jasné, kdy se budou moci kamery znovu rozběhnout, režisér Ridley Scott už však z natočeného materiálu sestříhal 90 minut filmu. Prozradil to v profilovém článku magazínu New Yorker a přidal i pár zajímavých detailů.

Slavný tvůrce, který má kromě Gladiátora na kontě taky zásadní snímky jako Vetřelec, Blade Runner, Černý jestřáb sestřelen nebo Marťan, dle svých vlastních vše připravil, aby po ukončení stávky mohl okamžitě s celým štábem na plac. „Můžu začít točit hned od následujícího pondělí,“ zdůraznil.

Ve střižně prozatím brousil k dokonalosti už hotové scény. Zahrnují mimo jiné sekvenci, v níž hrdina bojuje s tlupou paviánů. Inspirovalo ho k ní video, kde tyto opice napadají turisty v Johannesburgu, a které ho dlouho strašilo ve snech. „Paviáni jsou masožravci. Dokážete se pověsit levou nohou za střechu a viset tak dvě hodiny? Ne! Pavián ano,“ vysvětlil.

Pokračování Gladiátora logicky nebude příběhem Maxima (Russel Crowe), ten v závěru původního filmu zemřel. Zaměří se na postavu Luciuse Veruse, který byl v originále teprve chlapcem a jehož strýc Commodus (Joaquin Phoenix) zemřel v aréně právě rukou Maxima.

Luciuse ztvární vycházející hvězda Paul Mescal (All inclusive, Temná dcera), po jejímž boku uvidíme herecká esa, jakými jsou Denzel Washington, Pedro Pascal, Barry Keoghan, Connie Nielsen nebo Derek Jacobi.

Čtěte také: Jak se povedl nový Vetřelec? Ridley Scott už ho viděl a prozradil, co si o něm myslí

Mescal si v jednom z rozhovorů pochvaloval scénář: „Myslím, že je to fakt dobře napsané, vzdává to hold prvnímu dílu, ale pořád je to něco, do čeho můžu vstoupit a učinit to svým vlastním.“ Autorem scénáře je David Scarpa, který pro Scotta napsal i filmy Napoleon nebo Všechny prachy světa.

Zdroj: The New Yorker, Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný