18. října 2023 16:50
Adam Vala

Napoleon dostal strhující nový trailer, po kterém ihned poběžíte do kina

Nový trailer filmu Napoleon

Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby a spousta velkolepých bitev. Novinka režiséra Ridleyho Scotta se připomíná epickou ukázkou.

Kdo byl ten muž pod maskou obávaného francouzského vojevůdce a později taky císaře Napoleona? To se zřejmě již brzy dozvíme v novém snímku legendárního režiséra Ridleyho Scotta (Vetřelec, Gladiátor), v němž si zahráli Joaquin Phoenix a Vanessa Kirby.

Čtěte také: Napoleonův komplex z výšky je mýtem, měl cenu 40 000 mužů

Nový trailer přitom vsází nejen na stylový hudební remix skladby War Pigs od Black Sabbath, ale především na ukázku hned několika velkolepých historických bitev, v nichž Napoleon svými taktickými rozhodnutími přepsal dějiny světa. Jak je však patrné, nový snímek slavného filmaře nebude pojednávat jen o něm a jeho válečných taženích.

Velký prostor totiž dostane i Napoleonova manželka Joséphine de Beauharnais, kterou zde parádně ztvárnila Kirby. Ta sice nahradila původně obsazenou Jodie Comer, nakonec však sám Scott nedávno uznal, že je Kirby pro roli císařovny jako zrozená.

V rozhovorech před začátkem stávek pak Kirby s Phoenixem uvedli, že před natáčením uzavřeli speciální dohodu, podle níž si de facto mohli před kamerou jeden s druhým dělat, co se jim zlíbí, aby co nejlépe vystihli komplikovaný vztah mezi ústředními postavami. Jak tohle herecké spojenectví dopadlo, se každopádně dozvíme v kinech už 23. listopadu. Snímek následně dorazí také na streamovací službu Apple TV+, kde režisér mimo jiné slíbil i speciální čtyřhodinovou verzi.

Zdroj: The Playlist, YouTube

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný