14. června 2024 12:05

Na novém traileru World of Warcraft pracovalo devět Čechů. Kvůli Blizzardu museli být vzhůru v noci

Trailer Shadow and Fury: World of Warcraft – The War Within

Herní gigant Blizzard chystá nový datadisk pro kultovní videohru World of Warcraft. Na představení doplňku Shadow and Fury: World of Warcraft – The War Within pracovali i Češi. Tvůrcem oficiálního traileru je tuzemské kreativní studio Nice!, v němž působí i animátor Radim Zeifart, který je mezi „wowkaři“ známý pod přezdívkou Hurricane.

Americký Blizzard odhalil nový datadisk do World of Warcraft během prezentace Xbox Games Showcase minulý týden. Hráči legendární série se vypraví do Azerothu, kde budou prozkoumávat nová zákoutí a nové civilizace. Expanze The War Within je součástí trilogie Worldsoul Saga, na které pracuje herní designér Chris Metzen.

Mohlo by vás zajímat: Letní svátek videoher přinesl nabitou prezentaci Microsoftu. A kde je nová Mafia?

Také on dohlížel na vznik krátkého filmečku, k němuž napsal scénář. Zároveň namluvil postavu bojového náčelníka hordy Thralla.

Současným hitem v technologickém a videoherním světě je používání umělé inteligence. Tvůrci z českého studia Nice! ale upozorňují, že celý trailer vznikl tradičním postupem Blizzardu. Všechny herní prvky byly vytvořené ručně, aby věrně dodržely vizuální styl World of Warcraft.

„Společnost Blizzard přesně ví, co chce, a vyžaduje velmi specifický styl, kterého lze dosáhnout pouze ruční prací. Každý odstín barvy, každá miniaturní animace v krystalu na obleku Allerie, detaily vlasů Thralla, každý pohyb musí být přesně takový, aby zapadl do stylu WoW,“ uvedl kreativní režisér Václav Krbůšek.

Pražské studio Nice! spolupracuje s Blizzard Entertainment dlouhodobě. Vše vzniklo díky práci animátora Radima Zeifarta, který jako velký nadšenec World of Warcraft vytvářel vlastní trailery a ukázky z videohry. Fanouškovské trailery nasbíraly miliony zhlédnutí a zaujaly nejen celou herní komunitu, ale všimli si jich i zástupci Blizzardu.

„Dělal jsem to zadarmo, ve volném čase, ale Blizzard v tom viděl to, co jsem se do traileru snažil promítnout. Vypadá to jako uzavřená celistvá věc, která reprezentuje hru,“ vyprávěl Radim Zeifart v prosinci 2022 pro televizní pořad CNN Prima Gaming, jak vznikla spolupráce s videoherním gigantem.

Na tvorbě nejnovějšího traileru pracovalo celkem devět Čechů. Ti se v posledním půl roce setkávali dvakrát týdně se zástupci Blizzardu a ukazovali jim, v jaké fázi vývoje se trailer právě nachází. Společně tak konzultovali hrubý návrh traileru nebo velmi detailní ladění animací v závěrečné fázi.

„Nevýhodou je časový posun, který znamená, že naše meetingy s klientem začínají, když už většina našich spoluobčanů končí pracovní den, a nezřídka máme konferenční hovory i ve 2 ráno našeho času,“ popsal Krbůšek.

Momentálně v pražském studiu pracují na dalších třech projektech americké firmy, která vyvíjí a vydává kultovní MMORPG. World of Warcraft letos v listopadu oslaví dvacáté výročí, za tu dobu si hru na hrdiny oblíbily stovky milionů hráčů po celém světě. Mezi ně se opět mohou zařadit milovníci „wowka“ z Číny, protože před dvěma měsíci došlo k nové dohodě mezi Blizzardem a čínským vydavatelem NetEase.

Zdroj: Blizzard, Accedo

Video, které jste mohli minout: Obří úspěch českých animátorů. Talentovaný tým tvoří videa pro populární hru World of Warcraft

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný