22. června 2024 06:05

Vymítač ďábla se konečně vrátí ve skvělé formě. Nový film točí uctívaná hororová hvězda

Oblíbená hororová série a populární hororový tvůrce. To nemůže skončit špatně.

Mike Flanagan patří mezi nejvýraznější tvůrce současné hororové generace. Začal nevýrazně přijatým, ale zajímavým pojetím trollovského mýtu Nepřítomnost a výborným schizofrenickým hororem Oculus a vyšvihl se díky prequelu Quija: Zrození zla. Ten byl opěvován především jako snad jediný prequel, který je oblíbenější než původní film. Streamovací horory Hush a Gerald’s Game a pokračování legendárního Osvícení s názvem Doktor Spánek od Stephena Kinga jeho talent jen potvrdily a umožnily mu jej rozvíjet na poli televizních seriálů.

Čtěte také: Nejlepší horory 2023: Chcete se bát? Pusťte si nový Vřískot nebo Medvídka Pú

Flanaganův Vymítač

Tam se Flanagan plně etabloval jako prominentní tvůrce, jenž dal světu pecky jako Haunting, Půlnoční mše, Půlnoční klub či Pád domu Usherů. Momentálně pracuje na dalším filmovém zářezu, a sice na pokračování Vymítače ďábla.

Legendární satanský horor z roku 1973 podle románu Williama Blattyho si vyžádal jeden psychedelický sequel, jeden děsivý třetí díl, který ignoroval ten druhý, seriál, který ignoroval obě pokračování, prequel o dvou sestřizích, které se ignorovaly navzájem, seriál, který ignoroval vše kromě prvního filmu, a konečně nedávný film Vymítač ďábla: Znamení víry, jenž byl pro změnu ignorován diváky. Flanagan momentálně pracuje na novém filmu této franšízy. Detaily jeho zápletky nejsou známy, možná vás ale překvapí, že by měl zcela ignorovat Znamení víry.

Třebaže není jisté, o čem nový Vymítač bude, v každém případě se můžeme těšit na horor se silným tvůrčím rukopisem. Premiéra je už nyní stanovena na symbolické datum, a sice na pátek 13. března 2026.

Zdroje: Deadline/Hollywood Reporter

Video: Trailer k filmu Vymítač ďábla: Znamení víry

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický