Kingdom Come 2 v novém traileru vyráží dech atmosférou i herními možnostmi

Ukázka z dlouho očekávaného historického RPG patřila k nejvýraznějším momentům prezentace Summer Game Fest 2024.

Vývojáři z českých Warhorse Studios poslali do světa čerstvý trailer z Kingdom Come: Deliverance II, z něhož je jasně patrné, jak výrazně se hra posunula od svého prvního dílu, který vyšel v roce 2018 a prodalo se ho více než 6 milionů kopií. Novinka vyjde s profesionálním českým dabingem na podzim pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series.

Příběh zavede hlavního hrdinu Jindřicha do Kutné Hory – města, které v Českém království začátku 15. století oplývalo neskutečným bohatstvím. Kdo nehrál první díl, nemusí se podle tvůrců obávat, že by měl problém do hry naskočit, protože se o událostech z minulosti postupně dozví z cutscén a dialogů na začátku hry. Obyvatelé města se budou ptát na Jindřichovu minulost a hráč pomocí odpovědí určí, jaká kdysi učinil dílčí rozhodnutí, která promluví i do jeho dalších osudů a vztahů. Import uložených pozic z prvního dílu podporován nebude.

„Scénář prvního Kingdom Come měl asi 800 tisíc slov, což je opravdu hodně. Ale u dvojky jsme to víc než zdvojnásobili,“ uvedl výkonný producent hry Martin Klíma na nedávné přednášce v rámci brněnské konference Game Access a dodal, že jenom cutscény zaberou zhruba pět hodin.

K prozkoumávání budou k dispozici dvě herní mapy, z nichž ta větší bude zahrnovat zejména samotnou Kutnou Horu. Jenom ona se podle Klímy svou komplexností vyrovná zhruba třem čtvrtinám mapy prvního dílu. „Je to něco obrovského a absurdně komplexního a složitého,“ naznačil.

Momentálně je prioritou vychytávání bugů, jichž je kvůli násobně vyšší propracovanosti násobně více. Nově pomáhají systémy automatického testování a hlavně daleko větší pozornost i rozpočet, který je jejich eliminaci věnován. „Už teď jsme jich opravili skoro dvakrát tolik, jako jsme jich v jedničce našli celkem,“ konstatoval Klíma a ujistil, že chystaná hra vyjde v daleko lepším technickém stavu než její předchůdce.

Zdroj: Game Rant, PCGamesN

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický