16. května 2024 11:30

Nový Assassin's Creed v nářezovém prvním traileru: Legendární černý samuraj skutečně existoval

Oznamovací trailer hry Assassin's Creed Shadows

Fanoušci se dočkali! Slavná historická herní série se poprvé podívá do Japonska.

Dřívější spekulace se potvrdily. Assassin's Creed Shadows se bude odehrávat ve feudálním Japonsku a poprvé nabídne hratelnou postavu odvozenou od skutečné historické osobnosti, kterou byl slavný černý samuraj Jasuke. Hra vyjde na PC, Mac, PlayStation 5 a Xbox Series už 15. listopadu 2024, a proto se představuje prvním plnokrevným trailerem.

Příběh hry bude začínat v roce 1579, tedy jen zhruba 20 let před dějem nedávného populárního seriálu Šógun. Právě v tomto roce se měl do Japonska na portugalské lodi dostat právě Jasuke. Budeme svědky jeho vzestupu ke slávě, ke které se nejen probije, ale rovněž si utvoří vazby s řadou vlivných lidí, mezi něž patřil třeba daimjó Nobunaga Oda.

Prioritou herní mapy tentokrát nebude velikost, která má odpovídat zhruba mapě z egyptského Assassin's Creed Origins, ale pestrost a propracovanost prostředí a obsahu. Podíváme se do regionů Kjóto, Kóbe, Ósaka a provincie Iga. Součástí mají být působivé repliky pevností, mezi nimiž nebude chybět ani slavný hrad Takeda.

Čtěte také: Africký samuraj byl v Japonsku považovaný za boha

Jasuke však nebude jediným hratelným hrdinou, jelikož budeme ovládat i mladou Naoe vynikající v umění nindžů. Zatímco Jasuke bude vhodnější spíše pro přímé a otevřené konfrontace, Naoe se bude plížit stíny, spoléhat na svůj hák a parkourové schopnosti, vrhací nože kunai nebo kouřové bombičky. Měli bychom mezi nimi být schopní přepínat a plnit tak různé fáze misí odlišnými způsoby.

Vybudujeme si síť špehů, budeme najímat spojence a vytvoříme si vlastní domov, který si upravíme k obrazu svému. Jak přesně budou herní mechanismy fungovat, se dozvíme v navazující červnové gameplay ukázce.

Zdroj: IGN, Game Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný